logo dementie.nl/forum
platform van Alzheimer Nederland

Bijeenkomst jongeren met een ouder met dementie: 7 feb 2020

Berichten voor jongeren die een ouder met dementie op jonge leeftijd hebben

Bijeenkomst jongeren met een ouder met dementie: 7 feb 2020

Berichtdoor Rob (Alzheimer Nederland), 16 Januari 2020

Dag allen,

hierbij wil ik jullie laten weten dat er een Alzheimer Café wordt georganiseerd voor jongeren met een ouder met dementie.
Op vrijdagavond 7 februari zal in Leiden een bijeenkomst worden georganiseerd in het Leidse Volkshuis!
Op deze avond gaan gespreksleiders Martine Heruer en Yvonne Martens in gesprek met NPO 3FM DJ Frank van der Lende.

Frank heeft een vader die op jonge leeftijd gediagnosticeerd is met de ziekte van Alzheimer, de meest voorkomende vorm van dementie.
Hij is “ambassadeur” voor Alzheimer Nederland om aan het onderwerp jonge mensen met dementie meer bekendheid te geven. Dit doet hij onder andere door middel van het maken van de YouTube serie ‘Frank & Alzheimer’. Deze serie gaat over zijn vader, hij onderzoekt wat de ziekte precies inhoudt, wat het verloop van de ziekte is en welke zorg en dienstverlening er zijn voor mensen met de diagnose dementie.

Citaat Frank: “Dementie heeft een enorme impact. Niet alleen op het gezin en de naaste omgeving, maar ook op de samenleving als geheel. De YouTube serie: ‘Frank & Alzheimer’ heeft mij geholpen om een klein beetje afstand te nemen van mijn eigen situatie en alles met een helikopterview te bekijken. Ik wil vooral meer bewustwording creëren. Hoe meer je weet over dementie en de symptomen die daar bij horen, hoe beter je in staat bent om iemand zo goed mogelijk te helpen.”

Dit speciale Alzheimer café is bedoeld voor de kinderen van jonge mensen met dementie: hoe is het om een ouder met dementie te hebben als je zelf nog jong bent? Hoe ga je daarmee om? Wat betekent dit voor de relatie tussen jou als kind met je ouder? Hoe is het om op jonge leeftijd al mantelzorger te zijn?

Deze en nog veel meer vragen zullen aan de orde komen deze avond. Uiteraard is er uitgebreid ruimte voor het delen van ervaringen, het stellen van vragen aan Frank en aanwezige professionals, maar ook voor ontspanning (onder het genot van een drankje luisteren naar live muziek).

Wanneer: Vrijdag 7 februari
Waar: Leidse Volkshuis (BplusC), Apothekersdijk 33 in Leiden
Hoe laat: Inloop vanaf 19 uur, start programma om 19.30 uur,
Eindtijd ongeveer 22 uur.

Aanmelden is niet nodig


Hartelijke groeten,
Rob
Rob (Alzheimer Nederland)
Site Admin
 
Berichten:
772
Geboortejaar:
1981
Geslacht:
Man

Berichtdoor Lisette1972, 05 Mei 2020

Jammer dat ik dit gemist heb Rob. Lijkt me erg interessant, hoewel ik geen jongere meer ben. Mocht er weer zo'n café komen, laat je het dan hier weten?
Lisette1972
 
Berichten:
7
Geboortejaar:
1972
Geslacht:
Vrouw
Raakvlak met dementie:
(Schoon)ouder heeft dementie