logo dementie.nl/forum
platform van Alzheimer Nederland

lotgenoten groep/steun van ouder met dementie?

Berichten voor jongeren die een ouder met dementie op jonge leeftijd hebben

Re: lotgenoten groep/steun van demente ouder?

Berichtdoor Rob (Alzheimer Nederland), 27 Februari 2017

Beste allen,

in dit onderwerp: http://forum.alzheimer-nederland.nl/vie ... 335&t=2886 stelt Albert-J zich voor. Zijn moeder van 51 heeft dementie en hij woont thuis en zorgt samen met zijn vader voor haar.

Groeten Rob
Rob (Alzheimer Nederland)
Site Admin
 
Berichten:
772
Geboortejaar:
1981
Geslacht:
Man

Berichtdoor Evelien84, 05 Maart 2017

Hallo, wat fijn om te lezen dat er meer mensen zijn die met eenzelfde situatie als ik hebben te dealen. Mijn vader is 70 en heeft sinds een paar jaar vasculaire dementie. Ik ben zelf 32 en enigst kind, dus ik sta er wel een beetje alleen voor.
Mijn moeder is al overleden en ook voor haar heb ik samen met mijn vader gezorgd. Ik heb daarom al heel wat ervaring met mantelzorgen! Dat ik dit nu weer op jonge leeftijd moet meemaken vind ik best zwaar.
Ik zou graag ook toegang krijgen tot het besloten gedeelte.
Evelien84
 
Berichten:
62
Geboortejaar:
1984
Geslacht:
Vrouw
Raakvlak met dementie:
(Schoon)ouder heeft dementie

Berichtdoor Rob (Alzheimer Nederland), 08 Maart 2017

Beste Evelien,

Ik heb je zojuist toegang gegeven tot het besloten gedeelte van het forum voor jongeren. Als je ingelogd bent, vind je dit op de homepage van het forum.
Heftig hoor, er alleen voor staan en voor je vader zorgen nadat je ook al mantelzorg heb gegeven aan je moeder. Ik hoop dat je via het forum wat contacten kan opdoen.

Ook kun je mensen privéberichten sturen, om direct in contact te komen. En we hebben op de website een link naar voorzieningen voor jonge mensen met dementie. Mogelijk kun je via die weg ook bij lotgenoten in je eigen buurt komen. Kijk daarvoor hier: https://www.alzheimer-nederland.nl/deme ... eningen-jd

Veel sterkte!
Groeten Rob
Rob (Alzheimer Nederland)
Site Admin
 
Berichten:
772
Geboortejaar:
1981
Geslacht:
Man

Berichtdoor KaHe, 10 Maart 2017

Hallo

Ik ben ook getroffen door deze vreselijke ziekte. Niet als patiënt zelf, maar als dochter. Ik was 12 toen het allemaal gebeurde. Op mijn 14de is hij opgenomen geweest, en op mijn 18de is hij gestorven. Inmiddels ben ik 20 jaar.

Ik heb dit account gemaakt om andere mensen te kunnen helpen met hun leed.

Groetjes
KaHe
 
Berichten:
1
Raakvlak met dementie:
(Schoon)ouder heeft dementie

Berichtdoor Rob (Alzheimer Nederland), 10 Maart 2017

Beste KaHe,

Wat een jonge leeftijd om met deze ziekte te maken te krijgen. Fijn dat je met je ervaring anderen wilt helpen en ondersteunen!
Rob (Alzheimer Nederland)
Site Admin
 
Berichten:
772
Geboortejaar:
1981
Geslacht:
Man

Berichtdoor Leo (vrijwilliger), 10 Maart 2017

KaHe schreef:
> Hallo
>
> Ik ben ook getroffen door deze vreselijke ziekte. Niet als patiënt zelf,
> maar als dochter. Ik was 12 toen het allemaal gebeurde. Op mijn 14de is hij
> opgenomen geweest, en op mijn 18de is hij gestorven. Inmiddels ben ik 20
> jaar.
>
> Ik heb dit account gemaakt om andere mensen te kunnen helpen met hun leed.
>
> Groetjes

Ho eens even Kahe,
Het is allemaal schitterend dat je je wilt inzetten voor je medemens, maar je bent eigenlijk nog veel te jong.
Je hebt je moeder nog, misschien een broertje en/of zusje, opa oma. Dat je er voor hen bent lijkt mij heel logisch, maar de rest van de wereld dat kun je eventueel altijd nog later doen.
Je heb met een beetje mazzel nog 3/4 van je leven te gaan, richt je op jouw toekomst, je werk en je vrienden, of wil je misschien toch begrafenisondernemer worden :).
Succes.
Leo
Leo (vrijwilliger)
 
Berichten:
1992
Geslacht:
Man

Berichtdoor Bossie, 10 April 2017

Hallo,

Hoewel mijn moeder (71 jaar) vooralsnog niet de officiële diagnose vasculaire dementie heeft, vertoont ze wel veel symptomen die hetzelfde zijn. Ze heeft een lange voorgeschiedenis met psychische problemen en woont sinds 2011 in een woongroep. Sinds een paar jaar gaat ze in stappen achteruit. Men vermoedde eerst vasculaire dementie, mede door de infarctjes die middels de mri te zien waren. Later werden die vermoedens weer teruggenomen, omdat ze niet alle typische symptomen zou hebben. De anti-psychotica medicatie wordt momenteel afgebouwd vanwege haar zeer onhandelbare gedrag (o.a. agressie). De vraag is: wordt haar gedrag veroorzaakt door de medicatie of door iets anders? Nog een paar weken tot ze op 0 zit.
Het feit dat ze van buitenlandse komaf is en de Nederlandse taal niet geheel machtig is maakt het nog lastiger.
Ik ben enig kind en het valt me soms erg zwaar.

Ik weet niet of ik op dit forum op de juiste plek ben, maar ik zou graag toegang tot het besloten gedeelte willen krijgen.

Bedankt alvast!
Bossie
 
Berichten:
1
Geboortejaar:
1977
Geslacht:
Vrouw
Raakvlak met dementie:
(Schoon)ouder heeft dementie

Berichtdoor Rob (Alzheimer Nederland), 11 April 2017

Dag Bossie,

Ik heb je zojuist toegang gegeven tot het besloten gedeelte van het forum voor jongeren. Als je ingelogd bent, vind je dit op de homepage van het forum.
tip: abonneer je gelijk op dit forum, zodat je een mail krijgt wanneer er een nieuw bericht wordt geplaatst.

Groeten,
Rob
Rob (Alzheimer Nederland)
Site Admin
 
Berichten:
772
Geboortejaar:
1981
Geslacht:
Man

Berichtdoor Simone91, 16 Augustus 2017

Hoi,

Ik zou graag ook toegevoegd willen worden aan het besloten gedeelte van het forum.
Dit om in contact te komen met leeftijdsgenoten die hetzelfde meemaken als wat wij nu doen.
Mijn schoonmoeder (58) heeft vorige week (na een heel traject van zo'n 2,5 jaar) de diagnose dementie (Alzheimer) gekregen. Ik ben al 11 jaar samen met mijn vriend en mijn schoonmoeder is als een soort tweede moeder voor mij. Ik ben erg betrokken met haar en omdat ik in de zorg werk ga ik mee naar alle gesprekken, onderzoeken, uitslagen enz.. Ook wonen mijn vriend en ik bij mijn schoonouders in en maken we het gehele proces dus van erg dichtbij mee.
Omdat ik op sites vaak veel informatie vindt over dementie op oudere leeftijd, ben ik op dit blog terecht gekomen in de hoop herkenning, erkenning en steun te vinden.
Vooral omdat we nog in de beginfase van het proces zitten ben ik erg op zoek naar handvatten. Vanuit de omgeving krijg je niet altijd begrip, omdat mensen niet inzien dat het zo erg is en niet van zo dichtbij meemaken.
Zojuist een eigen verklaring bij het CBR opgevraagd, omdat mijn schoonmoeder graag nog wil autorijden.
Ik herken heel erg het gevoel van de rollen die omgedraaid zijn, met name het idee dat dit in de toekomst nog erger zal gaan worden.
Heeft iemand tips voor groepen in de omgeving van Nijmegen? En ervaring met dementie en nog werken?
Ik wil alleen al even mededelen dat ik het erg fijn vindt dat ik dit forum heb gevonden, voor nu maar misschien nog meer voor in de toekomst. Het idee dat er meer jongeren zijn die hetzelfde meemaken ervaar ik als steunend en wat ik ook herkenbaar vindt, is de onzekerheid die je hebt met name m.b.t. de toekomst.
Gr. Simone
Simone91
 
Berichten:
1
Geboortejaar:
1991
Geslacht:
Vrouw
Raakvlak met dementie:
(Schoon)ouder heeft dementie

Berichtdoor Rob (Alzheimer Nederland), 17 Augustus 2017

Beste Simone,

Goed dat je dit forum gevonden hebt. Ik heb je zojuist toegang gegeven tot het besloten gedeelte. Je vindt dit -als je ingelogd bent- op de homepage van het forum. Bedenk dat je anderen ook privé-berichten kunt sturen, als je een verhaal leest waar je graag met de schrijver in contact wil komen.

Je zoekt een groep in Nijmegen. Ik zou eens informeren bij Joachim & Anna, van stichting de Waalboog. Zij hebben meerdere afdelingen voor jonge mensen met dementie en kunnen je zodoende (hopelijk) in contact brengen met jongeren in de regio.

Veel succes!
Rob
Rob (Alzheimer Nederland)
Site Admin
 
Berichten:
772
Geboortejaar:
1981
Geslacht:
Man