logo dementie.nl/forum
platform van Alzheimer Nederland

Veel gestelde vragen

Algemeen

Voor wie is dit forum?
Het forum van Alzheimer Nederland is voor iedereen die te maken heeft met dementie. Wanneer je je zorgen maakt over jezelf of een ander, of als je zelf dementie hebt of iemand in je (werk)omgeving, op dit forum kan iedereen terecht.
Omhoog

Waarvoor kan ik op dit forum terecht?
Op dit forum kun je terecht met al je vragen over dementie. Je kunt je vragen stellen, tips geven of ervaringen delen met anderen. Ook kun je adviezen en tips van lotgenoten en Alzheimer Nederland lezen.
Omhoog

Waar kan ik meer informatie over dementie vinden?
Wil je meer informatie over dementie, dan kun je ook kijken op de website www.dementie.nl.
Omhoog

Waar kan ik terecht voor hulp en ondersteuning bij dementie?
Voor informatie over hulp en ondersteuning kun je ook terecht op www.dementie.nl. Ook zijn er meer dan 240 Alzheimer Cafés in Nederland, en kun je dagelijks de AlzheimerTelefoon bellen (0800-5088).
Omhoog

Hoe neem ik contact op met Alzheimer Nederland?
Er zijn verschillende manieren om contact op te nemen met Alzheimer Nederland. Over het forum via forum@alzheimer-nederland.nl. Of via het centrale nummer van Alzheimer Nederland: 033 3032502 of info@alzheimer-nederland.nl.
Omhoog

Werking van het forum

Hoe werkt het forum?
Zoek je naar een specifiek onderwerp over dementie? Je kunt gemakkelijk zoeken naar onderwerpen door rechtsboven te typen in de balk ‘zoeken’. Voor informatie over (het omgaan met) dementie, kun je ook terecht op www.dementie.nl.
Wil je weten wat de laatste berichten zijn? Klik dan boven de berichten op ‘actieve onderwerpen’.

Als je zelf een bericht wilt plaatsen, is het nodig je te registreren. Klik daarvoor in het menu op 'registreren'. Je maakt dan een account aan. Dit kost slechts 2 minuten. Let erop dat alle berichten zichtbaar zijn voor iedereen. Hou daar rekening mee met de keuze voor een gebruikersnaam.
Omhoog

Het lukt me niet om in te loggen
Dit kan door diverse redenen komen. Ben je voor het eerst op dit forum? Dan moet je jezelf eerst registreren. Let erop dat je bij het inloggen je e-mailadres en wachtwoord invoert. Mocht je je wachtwoord vergeten zijn kun je een nieuw wachtwoord aanvragen. Ga naar ‘inloggen’ en kies voor ‘Wachtwoord vergeten?’ Mocht het alsnog niet lukken, neem dan contact op met de forumcoördinator (forum@alzheimer-nederland.nl).
Omhoog

Ik weet mijn wachtwoord niet meer!
Geen paniek! Je kan je huidige wachtwoord niet terug krijgen, maar er is wel een mogelijkheid om deze te resetten. Hiervoor moet je naar de aanmeldpagina gaan en klikken op wachtwoord vergeten?. Je krijgt dan per e-mail een nieuw wachtwoord toegestuurd. Deze kun je daarna zelf weer veranderen.
Omhoog

Hoe pas ik mijn gegevens aan?
Om je gegevens aan te passen, moet je ingelogd zijn. Nadat je ingelogd bent, kies rechtsboven in beeld voor “Account bewerken”.
Omhoog

Hoe plaats ik een onderwerp in een forum of maak een reactie?
Om een nieuw onderwerp in één van de forums te plaatsen of om een reactie op een onderwerp te maken, klik je op de button ‘plaats een reactie’ of ‘plaats een nieuw onderwerp’. Let op: je moet wel ingelogd zijn om dit te kunnen doen.
Omhoog

Hoe wijzig of verwijder ik een bericht?
Je kunt je eigen bericht een korte tijd nadat deze geplaatst is verwijderen. Het verwijderen van een bericht is niet meer mogelijk van zodra er iemand op gereageerd heeft. Je kunt je eigen berichten wel altijd wijzigen. Klik hiervoor op de  wijzig knop van het desbetreffende bericht. Als er al iemand op je bericht gereageerd heeft, komt er onderaan je bericht een klein tekstje dat zegt hoeveel keer en wanneer je het bericht voor het laatst je gewijzigd hebt.
Omhoog

Hoe kan ik berichten melden?
Als je een bericht ziet dat reclame of ongepaste tekst bevat, kun je deze melden bij de coördinator van het forum. Klik dan op ‘meld dit bericht’ bij het betreffende bericht.
Omhoog

Hoe verstuur ik een privébericht?
Als je ingelogd bent zie je bij elk bericht onder de naam van de schrijver de mogelijkheid om een privébericht te sturen. Wil je zien of je zelf berichten hebt? Klik hiervoor bovenin beeld op ‘bekijk je berichten’.
Omhoog

Ik blijf ongewenste privéberichten ontvangen!
Je kan gebruikers blokkeren zodat ze je geen privéberichten meer kunnen sturen, dit gebeurt via het gebruikerspaneel. Als je ongepaste privéberichten ontvangt van een bepaalde gebruiker, neem dan contact op met de beheerder, deze kan ervoor zorgen dat hij of zij niet langer privéberichten kan sturen of gebruik de meldknop in het privébericht.
Omhoog

Hoe kan ik mijn eigen berichten en onderwerpen vinden?
Je kan je eigen berichten vinden door bovenin beeld te klikken op ‘bekijk je eigen berichten’.
Omhoog
cron