logo dementie.nl/forum
platform van Alzheimer Nederland

Eenzaamheid bij mantelzorgers

In dit onderwerp kunnen studenten en anderen die deelnemers zoeken voor een onderzoek hun oproepen plaatsen.

Eenzaamheid bij mantelzorgers

Berichtdoor Jolijn Huvenaars en Bart Nabuurs, 17 Februari 2020

Beste lezer,

Wat ontzettend fijn dat we je op deze manier kunnen bereiken. Waarschijnlijk sprak de titel van dit onderwerp je aan, een klein geluk, want jouw informatie kan voor veel mensen ontzettend waardevol zijn.

Allereerst zullen we ons even voorstellen,

Wij zijn Jolijn Huvenaars en Bart Nabuurs, beide studeren wij Business Innovation aan Avans Hogeschool in 's Hertogenbosch.
Voor het vak Social Design zijn we onderzoek aan het doen naar eenzaamheid onder mantelzorgers en eenzaamheid onder mensen die in hun omgeving te maken hebben met mensen met dementie.

Social design is een type ontwerp dat de rol en verantwoordelijkheid van de ontwerper, van ons dus, in het hart van de maatschappij plaatst. Het ontwerpproces is bij social design zo ingericht dat sociale verandering plaatsvindt. In ons geval sociale verandering onder eenzaamheid bij mantelzorgers.

Omdat jullie input ontzettend waardevol is voor ons onderzoek, en uiteindelijk ook voor de oplossing voor ons én jullie samen, zouden we het fijn vinden als jullie een korte vragenlijst in willen vullen. De vragenlijst wordt zichtbaar wanneer u op de link hieronder klikt:

https://nl.surveymonkey.com/r/GWS5SL9

Mocht je het prettig vinden, dan kan je de vragenlijst volledig anoniem invullen, een naam achterlaten is niet verplicht.

Mochten er vragen zijn omtrent het onderzoek, of heb je informatie waarvan je denkt dat deze waardevol kan zijn voor ons onderzoek, dan mag je ons altijd benaderen via jpm.huvenaars@student.avans.nl, of door een reactie te plaatsen onder dit onderwerp.

Nogmaals ontzettend bedankt!
Jolijn Huvenaars en Bart Nabuurs
 
Berichten:
2
Geboortejaar:
1997
Geslacht:
Vrouw
Raakvlak met dementie:
In het verleden betrokken

Berichtdoor Jolijn Huvenaars en Bart Nabuurs, 18 Februari 2020

Beste lezers,

De vragenlijst is ondertussen toegevoegd. Wij willen jullie nogmaals bedanken voor alle input, deze is ontzettend waardevol. We hopen met ons onderzoek uiteindelijk een concept te kunnen ontwikkelen waarbij de eenzaamheid bij mantelzorgers kan worden verminderd. Samen met jullie hulp kunnen we er voor zorgen dat dit concept uiteindelijk zo goed mogelijk aan zal sluiten bij het probleem.

Fijne dag!
Jolijn Huvenaars en Bart Nabuurs
 
Berichten:
2
Geboortejaar:
1997
Geslacht:
Vrouw
Raakvlak met dementie:
In het verleden betrokken

Berichtdoor CarolaWB, 27 Oktober 2020

Hallo beste afstudeerders,

Waarschijnlijk zijn jullie al lang klaar.... (tenminste dat hoop ik voor jullie!!!) maar ik heb de vragenlijst toch nog ingevuld! Als het voor niets is, omdat jullie het onderzoek al afgerond hebben, willen jullie hier dan ajb even een berichtje bij plaatsen iets van “reageren niet meer nodig, we zijn al klaar”...... 🥂

Groet en succes met afstuderen, voor zover dat nog aan de orde is!
Carola
CarolaWB
 
Berichten:
5
Geboortejaar:
1973
Geslacht:
Vrouw
Raakvlak met dementie:
(Schoon)ouder heeft dementie