logo dementie.nl/forum
platform van Alzheimer Nederland

Helpt u mee met verbeteren van informatie rondom diagnose?

In dit onderwerp kunnen studenten en anderen die deelnemers zoeken voor een onderzoek hun oproepen plaatsen.

Helpt u mee met verbeteren van informatie rondom diagnose?

Berichtdoor Agnetha, 05 September 2017

Dag allemaal,

Ik ben Agnetha, een onderzoeker in het VUmc Alzheimercentrum. Momenteel ben ik bezig met een onderzoek naar welke informatie gegeven moet worden aan patiënten en hun naasten rondom de diagnose. Het doel van het onderzoek is om een advies op te stellen voor de informatie die gegeven moet worden. Dit advies kan dan in de praktijk gebruikt worden.

Om dit advies op te kunnen stellen vragen wij aan 3 verschillende groepen wat zij belangrijke informatie vinden. Deze groepen zijn: 1) zorgverleners op de geheugenpolikliniek; 2) patiënten; en 3) naasten van patiënten. Zij kunnen op basis van hun persoonlijke ervaring in een vragenlijst anoniem hun mening geven over de verschillende onderwerpen die aan bod moeten komen in de informatie. Zo proberen we vast te stellen welke informatie voor welke groep belangrijk is.

Voor het onderzoek ben ik nog op zoek naar mensen die een geheugenpoli bezocht hebben met geheugenklachten en naasten van patiënten die een geheugenpoli bezocht hebben.

Heeft u interesse?
Voor meer informatie of om uzelf aan te melden kunt u contact opnemen met mij via a.fruijtier@vumc.nl. Aanmelden kan tot eind september (2017).

U kunt ook meer informatie vinden op de website van Alzheimer Nederland:
https://www.alzheimer-nederland.nl/nieu ... genkliniek

Of op de website van ABIDE Delphi:
https://www.alzheimercentrum.nl/wetensc ... oek/abide/
Agnetha
 
Berichten:
1
Geboortejaar:
1984
Geslacht:
Vrouw
Raakvlak met dementie:
Niet (direct) betrokken