logo dementie.nl/forum
platform van Alzheimer Nederland

Hulpmiddel t.b.v vergroten& versterken sociaal netwerk

In dit onderwerp kunnen studenten en anderen die deelnemers zoeken voor een onderzoek hun oproepen plaatsen.

Hulpmiddel t.b.v vergroten& versterken sociaal netwerk

Berichtdoor Jolien Stoop, 22 Maart 2017

Op welke manier behouden en/of vergroten mensen met dementie hun sociale netwerk? Wat is hierin de (ondersteunende) rol van de mantelzorger?

Aan de hand van deze vragen is een hulpmiddel ontwikkeld om het sociale netwerk van mensen met dementie te vergroten, te behouden en te versterken. Het hulpmiddel is een boekje met handige tips en richtlijnen t.b.v. het in kaart brengen van het sociale netwerk en wie wat kan betekenen. Het kan zelfstandig en/of in samenwerking met de mantelzorger en/of een professional worden ingezet.

Graag zouden wij dit hulpmiddel willen voorleggen aan mensen met dementie en, als deze er is, de betrokken mantelzorger. Het doel is om in kaart te brengen of het hulpmiddel aansluit en of er nog eventuele aanpassingen nodig zijn om het gebruik ervan te optimaliseren.

Wij zijn 4e jaar Sociaal Pedagogische Hulpverlening studenten aan de Hogeschool Utrecht en doen onderzoek naar het ondersteunen en vergroten van het sociaal netwerk van mensen met Dementie, NAH en LVB en de rol van de mantelzorger hierin.

Als u interesse heeft om het hulpmiddel (boekje) met ons door te nemen en/ of met ons in gesprek te gaan hier over, zien wij graag uw reactie tegemoet. Contact kan via email, telefoon, Skype of een persoonlijk gesprek. In geval van een persoonlijk gesprek is de locatie afhankelijk van uw mogelijkheden.

Het onderzoek loopt tot eind april 2017.
U kunt een reactie plaatsen of een mail sturen naar: jolienstoop@hotmail.com

Alvast hartelijk dank voor uw tijd. Wij wensen u een zonnige dag!

Vriendelijke groetjes,


Fieke, Fleur, Lot en Jolien
Jolien Stoop
 
Berichten:
1
Geboortejaar:
1992
Geslacht:
Vrouw
Raakvlak met dementie:
In het verleden betrokken