logo dementie.nl/forum
platform van Alzheimer Nederland

Innovatie zorg ziekenhuizen dementie, maak het verschil!

In dit onderwerp kunnen studenten en anderen die deelnemers zoeken voor een onderzoek hun oproepen plaatsen.

Innovatie zorg ziekenhuizen dementie, maak het verschil!

Berichtdoor Innovatieproject Radboudumc 1920, 24 Januari 2020

Beste meneer/mevrouw,

Wij zijn een groep eerstejaars geneeskundestudenten van het Radboudumc te Nijmegen. Gedurende ons eerste jaar zullen wij ons focussen op een probleem binnen de gezondheidszorg. Rondom dit probleem zullen wij een innovatieproject opzetten, waarbij we ernaar streven een zo goed mogelijke oplossing voor ons gekozen probleem te ontwikkelen.

Graag willen wij onderzoek doen naar een innovatie op het gebied van zorg voor mensen met dementie die opgenomen zijn in het ziekenhuis. Wij willen proberen het verblijf in het ziekenhuis aangenamer te maken voor de patiënt. Hiervoor kunnen wij uw hulp goed gebruiken.

Als eerste stap in ons onderzoek is het van belang ons verder te verdiepen in het probleem. Wij zijn op zoek naar mantelzorgers die betrokken zijn geweest bij opname van iemand met dementie in een ziekenhuis en ons willen vertellen over die ervaring. Hiervoor willen wij graag een afspraak maken of een telefonisch interview houden. Waar lopen mensen met dementie tegenaan als zij opgenomen worden? Welke omgangsvormen en omgeving werden bijvoorbeeld als prettig ervaren en welke niet?
Als wij eenmaal het probleem goed in kaart hebben, kunnen wij verder gaan met het ontwikkelen van een innovatie. Uw bijdrage aan het project kan zorgen voor een verbetering in de toekomst en exposure van het zorgprobleem in ons netwerk (3.000 studenten en 11.000 medewerkers alleen al binnen het Radboudumc). U kunt dus echt verschil maken!

Mocht u ons willen helpen, kunt u ons voor eind februari via de volgende wegen bereiken:
0641536665
Innovatieprojectru1920@gmail.com

Met vriendelijke groet,

Justin de Bie, Elen Grigorjan, Sam van Groenestijn, Remi Scherpenisse, Alex Schotman en Puck Weijers

Vanuit Geneeskunde Radboudumc.
Innovatieproject Radboudumc 1920
 
Berichten:
1
Geboortejaar:
2001
Geslacht:
Vrouw
Raakvlak met dementie:
Niet (direct) betrokken