logo dementie.nl/forum
platform van Alzheimer Nederland

Onderzoek veranderd gedrag: leer je naaste beter begrijpen

In dit onderwerp kunnen studenten en anderen die deelnemers zoeken voor een onderzoek hun oproepen plaatsen.

Onderzoek veranderd gedrag: leer je naaste beter begrijpen

Berichtdoor Rob (Alzheimer Nederland), 13 April 2017

Wanneer je naaste dementie heeft, zal haar gedrag op den duur veranderen. Dat kan ingewikkeld zijn, bijvoorbeeld als je naaste ineens achterdochtig of agressief wordt. Roept het gedrag van je naaste vragen bij je op? En wil je handvatten om hier beter mee om te gaan? Meld je dan aan voor ons onderzoek.

Afhankelijk gedrag, agressie, achterdocht, lusteloosheid, nachtelijke onrust en verbloemend gedrag zijn vormen van veranderend gedrag die regelmatig voorkomen bij dementie. Dit gedrag wordt vaak als lastig ervaren, zeker wanneer je naaste dit gedrag vroeger niet vertoonde. Om beter met veranderend gedrag om te leren gaan, ontwikkelde Alzheimer Nederland samen met het Trimbos Instituut online tips en adviezen. Het NIVEL en VUmc gaan nu onderzoeken op welke manier mensen met een naaste met dementie het beste ondersteund kunnen worden.

NB: dit onderzoek is afgerond en je kunt de training nu volgen via: https://dementie.nl/online-training
Rob (Alzheimer Nederland)
Site Admin
 
Berichten:
772
Geboortejaar:
1981
Geslacht:
Man

Berichtdoor onderzoeker30 (vrijwilliger), 23 Mei 2017

Dag Rob,

Het betreft hier een onderzoek naar veranderd gedrag in de thuissituatie, vaak gaat het dan om dementie in de beginfase van de ziekte. Zeer welkom!
Hopelijk volgt er nog een onderzoek naar veranderd gedrag in een latere fase van de ziekte, meestal verblijven patiënten dan in een verpleeghuis. Over deze latere fase waarin patiënten zeer extreem kunnen reageren, vind je namelijk weinig informatie.
onderzoeker30 (vrijwilliger)
 
Berichten:
1087
Geslacht:
Vrouw


cron