logo dementie.nl/forum
platform van Alzheimer Nederland

Wat vindt u belangrijk in de zorg voor mensen voor wie het e

In dit onderwerp kunnen studenten en anderen die deelnemers zoeken voor een onderzoek hun oproepen plaatsen.

Wat vindt u belangrijk in de zorg voor mensen voor wie het e

Berichtdoor veldenawg, 19 Juni 2017

Wat vindt u belangrijk in de zorg voor mensen voor wie het einde van het leven dichtbij komt? Wij horen graag uw mening!

Als iemand ernstig ziek is en er geen genezing meer mogelijk is, wat is dan - in die laatste levensfase – het belangrijkste voor hem of haar? En wat betekent dit voor de zorg die iemand krijgt?

Zorg in deze levensfase is er vooral op gericht de kwaliteit van leven zo goed mogelijk te houden. Deze zorg wordt palliatieve zorg genoemd. Het is belangrijk dat de zorg aansluit bij wat mensen belangrijk vinden. Als we dit weten we wanneer we palliatieve zorg goed kunnen noemen en kunnen we daar met elkaar afspraken over maken. In het kader van een landelijk project hebben we een vragenlijst ontwikkeld om te bekijken wat Nederlanders belangrijk vinden voor palliatieve zorg.

We horen graag wat u belangrijk vindt in de zorg in de laatste levensfase. U heeft mogelijk in uw omgeving, of bij uzelf, met palliatieve zorg te maken, heeft hiermee te maken gehad of gaat er ooit mee te maken krijgen. We nodigen u uit uw mening te delen via de online vragenlijst ‘palliatieve zorg’.

De vragenlijst
Iedereen kan de vragenlijst invullen: als u zelf in de laatste levensfase bent of van dichtbij het sterven van een naaste hebt meegemaakt. Maar juist ook wanneer u deze ervaringen niet heeft. In de vragenlijst gaat het om wat u belangrijk vindt in de zorg tijdens de laatste levensfase.

Het invullen van deze vragenlijst kan tot 1 augustus en duurt ongeveer 15 minuten. De vragenlijst kunt u vinden via www.uwmeningoverpalliatievezorg.nl en het invullen kan het best op een computer worden gedaan.
De antwoorden worden volledig geanonimiseerd verwerkt. Indien u vragen heeft kunt u contact met info@uwmeningoverpalliatievezorg.nl

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.

Annette van der Velden,
Internist en kaderarts palliatieve zorg
veldenawg
 
Berichten:
1
Geboortejaar:
1969
Geslacht:
Vrouw
Raakvlak met dementie:
In het verleden betrokken

cron