logo dementie.nl/forum
platform van Alzheimer Nederland

Behoefte aan iemand die meedenkt?

Wat kun je doen? Deel tips en ervaringen en stel vragen aan anderen.

Behoefte aan iemand die meedenkt?

Berichtdoor LauraJuurlink, 29 Mei 2020

Behoefte aan iemand die meedenkt?

Door corona wordt de wereld voor veel mensen kleiner, en voor mensen met dementie en hun naasten zet deze crisis het gewone leven (nog) meer onder druk. In het Sociaal Benaderingsteam in Amstelveen ondersteunen we mensen met dementie en naasten, op dit moment hebben we weer ruimte voor nieuwe deelnemers.

Afgelopen september is het SB-team gestart in Amstelveen. In dit team wordt geëxperimenteerd met nieuwe manieren om mensen met dementie en naasten te ondersteunen. Teamleden zijn zorgprofessionals, maar ook mensen met een andere beroeps-achtergrond. Wat onze werkwijze kenmerkt is ‘samen de brug slaan naar het gewone leven’, om zo te zoeken naar invulling van behoeften die voor iemand het leven zinvol maken. Als dit u aanspreekt kunnen we laagdrempelig kennis maken, om te kijken of er een klik is en of we iets voor u kunnen betekenen.

Door de corona-crisis hebben we onze werkwijze aangepast om het voor iedereen veilig te houden. De ervaring is inmiddels dat we goed betrokken kunnen blijven bij onze deelnemers. Zo maken we onder meer nu gebruik van tablets, die speciaal voor dit project zijn ontwikkeld. Hiermee houden we contact, en faciliteren we groepsontmoetingen en dagbesteding. Ook is het mogelijk gebleken om op afstand in contact te zijn, door op afstand elkaar te ontmoeten, of door samen te wandelen of fietsen.

U kunt ons bereiken door te reageren op dit bericht met uw contactgegevens, of door te mailen of bellen naar Laura Juurlink.
Email: laura.juurlink@tao-of-care.nl
Telefoon: 020 820 11 88
LauraJuurlink
 
Berichten:
1
Geboortejaar:
1994
Geslacht:
Vrouw
Raakvlak met dementie:
Overige familie/vriend(in) heeft dementie