logo dementie.nl/forum
platform van Alzheimer Nederland

Wandelen met de GPS

Beschrijf hier je eigen verhaal of plaats je gedicht

Wandelen met de GPS

Berichtdoor onderzoeker30 (vrijwilliger), 17 Mei 2019

Zo'n mooi verhaal, zeker goed om te lezen en te weten wat er nog mogelijk is met een beetje medewerking en het afwegen van prioriteiten. Een gesloten afdeling hoeft niet zo beperkt te voelen.
https://www.innovatiekringdementie.nl/a ... t-blijf-je
onderzoeker30 (vrijwilliger)
 
Berichten:
1087
Geslacht:
Vrouw

Berichtdoor josha, 17 Mei 2019

Wat een schitterend mooi initiatief van dit verpleeghuis.....kwaliteit van leven boven kwantiteit stellen.
Dit is nu BELEVINGSGERICHTE ZORG.
Waar wordt de bewoner gelukkig van, wat is belangrijk in zijn leven, hoe kan hij nog zoveel mogelijk het leven leven zoals hij gewend is.....daar gaat het om.

Ben zo blij dat het deze kant uit gaat in de verpleeghuiszorg.. laten meer tehuizen dit voorbeeld volgen. Wat ik nu nog teveel zie is dat bewoners de hele dag op een stoel zitten.. geen prikkels meer krijgen.. ja wel goed gevoed en verzorgt worden maar waar niets mee wordt gedaan verder..nooit naar buiten gaan omdat er niet voldoende personeel is...

Kijken naar de mogelijkheden .i p. v de onmogelijkheden is de eerste stap naar een menswaardiger leven. Alle hulde aan het team van dit verpleeghuis! Er zit inderdaad een risico in maar dat is toch het hele leven.....

Josha
josha
 
Berichten:
481
Geboortejaar:
1946
Geslacht:
Vrouw
Raakvlak met dementie:
In het verleden betrokken

Berichtdoor HdB, 21 Mei 2019

Dank je wel voor dit positieve artikel! Heel fijn om te lezen dat er zeker nog mogelijkheden zijn wanneer iemand niet meer zelfstandig kan wonen. Zo heeft iemand toch het gevoel dat je in je waarde wordt gelaten en dat je echt nog wel dingen zelf kunt ondernemen. Top dat het verplegend personeel dit is aangegaan en wat een uitkomst zo'n GPS tracker!

Dank voor het delen!
HdB
 
Berichten:
17
Geboortejaar:
1974
Geslacht:
Vrouw
Raakvlak met dementie:
(Schoon)ouder heeft dementie