logo dementie.nl/forum
platform van Alzheimer Nederland

Carpe Diem

Deel hier je verhalen en vragen

Re: Carpe Diem

Berichtdoor Rob (Alzheimer Nederland), 03 Januari 2017

Beste Nonja,

Inderdaad :-) Je hebt gelijk, maar ik was zo verbaasd, vandaar! Als ik dit zo lees kan het geen medewerker van Alzheimer Nederland zijn geweest. Bovendien hebben wij je telefoonnummer niet.
Wees hier wel voorzichtig mee: wij krijgen vaker signalen dat mensen met dementie telefonisch benaderd worden, om bijvoorbeeld dingen te kopen.

Ik heb zojuist enkele eerdere verhalen van je gelezen. Wat prachtig hoe je schrijft dat je zo positief in het leven staat. Ik hoop dat je dit nog steeds zo ervaart. En krachtig ook dat je zelf het initiatief neemt tot contact. Ben je bekend met onze Kerngroep Dementie? Een groep mensen die zelf dementie hebben en hier enkele keren per jaar bij Alzheimer Nederland over praten. Lees er hier meer over: https://www.alzheimer-nederland.nl/over ... -het-woord
Wellicht spreekt het je aan en wil je meepraten en denken.

Veel sterkte,
groeten Rob
Rob (Alzheimer Nederland)
Site Admin
 
Berichten:
772
Geboortejaar:
1981
Geslacht:
Man

Berichtdoor nonja1947, 03 Januari 2017

Ken je ene Henriëtte Brons Rob?

Zag net in mijn postvak haar adres staan, zij is het geweest...
nonja1947
 
Berichten:
5
Geboortejaar:
1947
Geslacht:
Vrouw
Raakvlak met dementie:
Ik heb dementie

Berichtdoor Rob (Alzheimer Nederland), 03 Januari 2017

Beste Nonja,

Die ken ik zeker! Ze is een collega die contacten onderhoudt met mensen met dementie en mantelzorgers. En de media.
Fijn dat het een positief gesprek was.

Groeten Rob
Rob (Alzheimer Nederland)
Site Admin
 
Berichten:
772
Geboortejaar:
1981
Geslacht:
Man

Berichtdoor Yvonne Nonja, 09 September 2017

Hallo lieve lot genoten,

Ben ik weer :) .

Het is ondertussen alweer september en gaan rap weer naar het einde van 2017 toe.

Er is gelukkig niets schokkends gebeurd dit jaar. Alleen mijn eigen neuroloog ging met pensioen en dat vond ik niet leuk. Ik was dus al een hele tijd niet voor controle geweest en kreeg opeens een telefoontje van het ziekenhuis dat de nieuwe neuroloog kennis met mij wilde maken.

Zo gezegd zo gedaan en mijn dochter kwam over om met mij mee te gaan. Eerst kreeg ik een soort van korte psychologisch neurologisch onderzoek en die was verrassend goed na 3 jaar niet geweest te zijn.

Toen een gesprek met de nieuwe arts en hij vond ook dat ik nog erg goed ben.

Mijn dochter vertelde dat ik wel wat warriger aan het worden ben, maar inderdaad lijkt het of er niets met mij aan de hand is.

Ik vertelde toen aan de neuroloog dat ik iedere avond voor het slapen gaan een jointje rook en dan als een blok in slaap val om heel fit weer op te staan in de morgen. Ik slaap gemiddeld 5 à 6 uurtjes per nacht. Ook dat ik heel veel computer en hij gaf aan dat ik door mijn hersens iedere dag te trainen door op de computer te werken mijn hersens ook train.

Maar zelf denk ik dat het door de joint komt. Las laatst dat er stoffen in canabis zitten die goed zijn voor de hersenen.

https://www.ninefornews.nl/cannabis-hel ... -dementie/

Ook wilde de neuroloog een nieuwe hersenscan en die wees uit dat ik weer 2 kleine infarcten heb gehad en wat tia's.

Ik ben dankbaar dat ik nog redelijk goed ben en van de week weer naar het ziekenhuis voor wat bloed onderzoeken, want heb wat last van mijn maag. Er is al een maag echo gemaakt in april, maar dat gaf geen uitsluitsel. Echter blijf ik veel last houden van maag en darmen en moet nik volgende week naar de MDL specialist.

Zo, even bij gepraat en ga ik mij nu maar eens douchen en daarna een wandeling maken met mijn hondje.

Wens jullie een goed weekend toe.

Lieve groet, Yvonne
Yvonne Nonja
 
Berichten:
4
Geboortejaar:
1947
Geslacht:
Vrouw
Raakvlak met dementie:
Ik heb dementie

Berichtdoor Leo (vrijwilliger), 14 September 2017

Dag Yvonne,

Ik heb wat problemen met mijn aanwezigheid op het Forum gehad.
Er is een nieuwe site gebouwd en die accepteerde mij niet meer. Ik heet nu opeens ook bezoeker.
Maar zoals je ziet de grootste problemen zijn voorbij en lees met plezier dat de situatie bij jou ook positief is.
Nu doe je wel lekker opgewekt, maar wat infarctjes en tia's dat is toch ook weer geen kattepis.
Ik heb vorig jaar ook een Tia gehad, maar ik heb toch regelmatig last van de gevolgen, n.l. ik wil iets vertellen en dan valt mij ter plekke het crucsiale woord niet meer te binnen. Maar goed er is mee te leven.
Ik ben altijd wat argwanend als ik het woord cannabis lees.
Ik ben er inmiddels achter dat er mensen zijn die zelf wiet-olie fabriceren. Ik ben daar huiverig over.
Ik denk ook het is natuurlijk ook handel!
Maar verder klink je lekker positief.
De volgende mail zal ik sneller beantwoorden hoor.
Leo
Leo (vrijwilliger)
 
Berichten:
1992
Geslacht:
Man

Berichtdoor Wilz, 23 Augustus 2018

Ik ben het helemaal met Nonja eens. Iedereen kan deze berichten lezen. Een gesloten forum lijkt mij ook prettiger. Daarbij heb ik nog een vraag aan Rob. Ik zie dat ik met mijn volledige naam op het forum sta. Zal wel een fout van mij zijn, maar vond dit niet prettig. Kun je dit veranderen in alleen Wil!
Wilz
 
Berichten:
4
Geboortejaar:
1953
Geslacht:
Vrouw
Raakvlak met dementie:
Ik heb dementie

Berichtdoor onderzoeker30 (vrijwilliger), 23 Augustus 2018

Dag Wil,

Je kunt dit inderdaad zelf aanpassen voor de veiligheid: dan moet je eerst inloggen en ga je rechtsboven onder het V-teken naar je account, naar profiel, daar moet je zelf je gebruikersnaam wijzigen.
Succes!
onderzoeker30 (vrijwilliger)
 
Berichten:
1087
Geslacht:
Vrouw

Berichtdoor Wilz, 24 Augustus 2018

Bedankt. Het is volgens mij gelukt.
Wilz
 
Berichten:
4
Geboortejaar:
1953
Geslacht:
Vrouw
Raakvlak met dementie:
Ik heb dementie

Berichtdoor Yvonne Nonja, 29 Augustus 2018

Hihi, ben ik weer na zo'n lange tijd! Ben gewoon lid bij teveel spirituele websites. Heb het beheer van mijn eigen site ook over gegeven naar een ander betrokken lid en haar beheerder gemaakt! Het werd gewoon teveel. Ging teveel fouten maken etc.etc.

Maar ik ben ook zo nieuwsgierig naar alles wat gebeurd in deze wereld, kan allemaal zo mooi zijn en zeker in Nederland met al zijn goede sociale voorzieningen, want a.s. vrijdag heb ik een afspraak met mijn casemanager om naar een winkel te gaan waar ze scootmobielen hebben.

Want ik kan te voet geen boodschappen meer doen, is te ver en te vermoeiend om dat allemaal lopend te doen. En om voor mijn boodschappen steeds mijn mantelzorgster te bellen vind ik ook heel vervelend. Zij heeft het al druk genoeg.

Het gaat nog steeds er goed met mij, ben nog steeds helder van geest en sta er zelf verbaasd over. Ook over aanloop mag ik nog niet klagen, alhoewel dat steeds minder wordt. Vanmorgen heb ik op het hondje gepast van een vriendin die iedere 3 weken naar het ziekenhuis moet voor een infuus van 3 uur lang voor haar reuma. Ze heeft nl. veel pijn en het klinkt raar, maar dan ben ik blij dat ik zoiets niet heb. Kan nl. niet tegen pijn. Laat mij maar wat vergeetachtig worden en zolang ik er zelf niet veel last van heb op een paar kleinigheden na... zoals mijn smartphone niet kunnen vinden bv.

Had ik jullie al eens verteld dat ik altijd in de horeca heb gewerkt? Daardoor ken ik heel veel mensen hier in Vlissingen en omstreken en regelmatig kom ik dan ook mensen tegen als ik aan het winkelen ben en dan maak ik ook altijd een praatje en laatst vroeg iemand mij: Wat heb ik nou gehoord? Ben jij dementerend? Ik merk helemaal niets aan jou hoor. Dan glimlach ik maar, want heb geen zin om het allemaal uitgebreid uit te leggen.

Zomaar een vraagje tussendoor: Zijn jullie gelovig? Ik dus wel, het is mij met de paplepel in gegoten. Ook iedere zondag naar de kerk, maar dat was niets voor mij en zodra ik op mijzelf woonde ben ik ook gestopt met naar de kerk gegaan. Tot groot verdriet van mijn ouders toendertijd.

Echter toen mijn tweede zoon werd geboren en 3 maanden te vroeg en hij eigenlijk op sterven lag, kwam mijn vader midden in de nacht over en is de volgende morgen direkt naar de kerk gegaan en heeft hij een soort van nood doop gehad en hij bleef leven en ondertussen al weer 49 jaar oud en gezond.

Ondertussen is moeders alweer 71 jaar en ook dit jaar met de kinderen uit eten geweest. Voor vrienden en kennissen vier ik het niet meer, alleen bij een kroonjaar. Dus mocht ik 75 jaar worden dat wordt het een knalfeest (lol).

Wat ik mij zelf vaak afvraag is: Waarom ben ik nog zo goed? Is het een goddelijke interventie? Iedere avond doe ik wel een gebed en soms weet ik niet meer wat te zeggen en dan doe ik het gebedje wat ik de kinderen vroeger leerde: Ik ga slapen ik ben moe, sluit mijn beide oogjes toe. Here, houd ook deze nacht over mij getrouw de wacht. Amen.

Voor zover even bij gepraat met jullie en ik wens jullie net zo'n goede tijd toe als ik heb.
Yvonne Nonja
 
Berichten:
4
Geboortejaar:
1947
Geslacht:
Vrouw
Raakvlak met dementie:
Ik heb dementie