logo dementie.nl/forum
platform van Alzheimer Nederland

Een plek om tot rust te komen.

Deel hier je verhalen en vragen

Een plek om tot rust te komen.

Berichtdoor harmannus, 11 Mei 2014

Ik weet sinds kort dat ik jong dementerend ben.
Na een periode van dat je aangeslagen, verdrietig en machteloos voelt komt er nu een bepaalde vorm van "acceptatie".
Toch merk ik voor mezelf maar ook voor mijn gezin dat het wel eens goed zou zijn dat ik even "weg" ben om mezelf op te laden/zaken verwerken en met mensen praten die emotioneel iets verder van je afstaan en voor mijn gezin een stukje rust te geven omdat "het dementerende" toch de rode draad in ons leven is geworden.
Ik zoek dus een plek waar ik een paar dagen met lotgenoten (jong dementerenden) kan zijn om te ontspannen en kan praten. Het moet voor mij geen plek zijn waarbij je het gevoel hebt dat je een patient bent.
Weet iemand zo'n plek?
harmannus
 
Berichten:
1

Berichtdoor Rob (Alzheimer Nederland), 13 Mei 2014

Beste Harmannus,

Goed dat je dit bericht hier schrijft. Je geeft aan dat je zelf graag eens weg wilt om op te laden en zaken te verwerken. Ook geef je aan dat je daar je geen patiënt wil voelen.
Ik ben niet bekend met initiatieven waarbij jonge mensen met dementie met elkaar enkele dagen weggaan. Misschien iemand anders wel?

Wat ik wel hoor van meerdere mensen met dementie op jonge leeftijd die naar een zorgboerderij gaan, dat ze daar tot rust kunnen komen en actief bezig kunnen zijn. Ook zijn op verscheidene zorgboerderijen ook jonge mensen met dementie te vinden. (www.zorgboeren.nl)

Ook raad ik je aan eens bij een dagbehandeling voor jonge mensen met dementie te kijken. Omdat de rest van de groep ook wat jonger is, voel je je daar wellicht wat meer op je plek. Dit kan zowel voor jou als je gezin prettig zijn. Kijk hier voor een overzicht: http://www.alzheimer-nederland.nl/hulp- ... entie.aspx

Ook bestaat er bij Alzheimer Nederland een lotgenotengroep van mensen met een vorm van dementie (jonger en ouder bij elkaar), die met mij in gesprek gaan over het leven met deze ziekte. De verhalen schrijven we op en gebruiken we om aandacht te vragen voor deze doelgroep. Ook leggen we nieuwe ontwikkelingen binnen Alzheimer Nederland voor aan deze groep. Mocht je hier interesse in hebben, kun je altijd contact met mij opnemen: r.grootzwaaftink@alzheimer-nederland.nl

Hartelijke groet,
Rob Groot Zwaaftink

Rob (Alzheimer Nederland)
Site Admin
 
Berichten:
773
Geboortejaar:
1981
Geslacht:
Man

Berichtdoor Elliesh7, 09 Mei 2020

Alzheimer Nederland heeft ook een vriendenbijeenkomst van mensen met een vorm van dementie (jeugdiger en samen meer ingeburgerd), die met mij praten over het leven met deze ziekte. We leggen https://mycfavisit.me/ de verhalen vast en gebruiken ze om deze objectieve https://walmartone.fyi/ bijeenkomst op te merken. We presenteren ook nieuwe ontwikkelingen binnen Alzheimer Nederland op deze bijeenkomst.
Laatst gewijzigd door Elliesh7 op 16 Mei 2020, 1 keer totaal gewijzigd.
Elliesh7
 
Berichten:
1
Geslacht:
Vrouw

Berichtdoor Margaret, 14 Mei 2020

Hoi Hermannus,

Welkom op het forum. Wat goed dat je je voorstelt en deze vraagt stelt.

Waar ik zelf aan moet denken bij je vraag is of Dementalent niet wat voor jou is. Dat is niet (alleen) dagbesteding, maar echt vrijwilligerswerk voor mensen met dementie: http://www.dementalent.nl/

Ik zie hier een mooie lijst per regio: http://www.dementalent.nl/locaties-dementalent

Ik ben benieuwd wat je kiest en hoe het bevalt. Laat je het ons weten?
Margaret
 
Berichten:
132
Geboortejaar:
1974
Geslacht:
Vrouw
Raakvlak met dementie:
In het verleden betrokken