logo dementie.nl/forum
platform van Alzheimer Nederland

vriendin41

Alles wat dementie op jonge leeftijd betreft

vriendin41

Berichtdoor frustraties, 08 November 2017

hallo ik ben Johan 43. mijn vriendin nu 41 heeft vorig jaar diagnose erfelijke dominant gen mutatie jong Alzheimer gekregen....de ziekte is nog niet actief. bij haar broer uitte het zich op 41 jarige leeftijd. ik ben op zoek naar partners die in "hetzelfde schuitje"zitten. ik voel me vaak onbegrepen als ik er over wil praten
frustraties
 
Berichten:
1
Geboortejaar:
1974
Geslacht:
Man
Raakvlak met dementie:
Partner heeft dementie

Berichtdoor frans 50, 08 November 2017

Ja dat is altijd een moeilijk onderwerp,
de eerste stappen is voor de persoon zelf, het uitzoeken en met een speciaal vertrouwenspersoon die ze elf kiest het meest bespreekt.

Dat kost tijd, die tijd en het leren accepteren wat je kan verwachten moet je vriendin eerst zelf uitzoeken. daar vind ze de weg wel in. De nieuwe generatie jongeren met dementie zijn nuchter en weten via de juiste kanalen wel hun persoonlijke vragen beantwoord te krijgen.

Het zelfde schuitje is er "eigenlijk niet" omdat er veel meer speelt dan de diagnose alzheimer
de vorm en type en bijkomende individuele klachten of afwijkingen komen pas naarmate de ziekte vordert en of zichtbaarder word.

Ik begrijp dat je toch meer wil weten en erover wil praten informeer bij alzheimer Nederland !!!!! naar de mogelijkheden voor je zelf, er zijn bijeenkomsten en voor lichtingen voor de partner of familie of zoals in jouw situatie je vriendin.
vraag de tips maar bedenk goed dat de persoon zelf eerst tijd moet krijgen om het te accepteren.
frans 50
 
Berichten:
478
Geboortejaar:
1964
Geslacht:
Man
Raakvlak met dementie:
Ik heb dementie