logo dementie.nl/forum
platform van Alzheimer Nederland

Hoe vinden we een fijn huis voor onze ouder?

Voor ervaringen, tips en advies over opname of het wonen in een verpleeghuis of verzorgingshuis

Hoe vinden we een fijn huis voor onze ouder?

Berichtdoor chk, 16 Februari 2020

Onze vader heeft Alzheimer en thuis wonen wordt steeds moeilijker. Voor zijn partner begint het zorgen erg zwaar te worden.

Wij komen in de fase dat we voor hem een fijne plek willen vinden om goed verzorgd te wonen. Hoe weet je wat een goede plek is? Wat zijn ervaringen van anderen met verzorgingslocaties? Hoe vind je een goede plek?

Tips zijn erg welkom.
chk
 
Berichten:
1
Geboortejaar:
1974
Geslacht:
Vrouw

Berichtdoor onderzoeker30 (vrijwilliger), 16 Februari 2020

Dag chk.

Wat ik je vooral kan aanraden: ga zelf langs, proef de sfeer en geef je ogen goed de kost. Vraag honderduit wat er zoal gedaan wordt met en voor de cliënten. Ga goed na wat jullie voor je vader belangrijk vinden, wat zijn zijn interesses of hobby's? Waar voelt hij zich prettig bij? Vooral belangrijk: de afstand naar het tehuis om hem te bezoeken, helemaal voor zijn partner. Mantelzorgen is best pittig en dan kan de reisafstand heel bepalend zijn.
Kijk eens op het internet naar tehuizen, check of ze een wachtlijst hebben en neem contact op om een bezoekafspraak te maken.

Je kunt kijken op zorgwijzer.nl voor de commentaren, maar ze ze zijn zeker niet leidend, eerlijk gezegd zou ik uitgaan van eigen wensen en indrukken.
Heel veel sterkte.

Bijgaand de nodige links en informatie:
https://dementie.nl/verpleeghuiszorg/ee ... uis-vinden
https://dementie.nl/zoek-alles?search_a ... rpleeghuis

P.S. wacht niet te lang met het "oriënteren", anders kan het komen tot een crisisopname en dan wordt vader geplaatst in een tehuis waar op dat moment een plek vrij is. Dit kan dan zelfs in een andere provincie zijn. Opnieuw verhuizen is niet geweldig voor je vader en vaak een langdurige kwestie.
onderzoeker30 (vrijwilliger)
 
Berichten:
1087
Geslacht:
Vrouw