logo dementie.nl/forum
platform van Alzheimer Nederland

uitsluiting door mijn broers bij beslissingen demente moeder

Hier kun je je jezelf voorstellen aan anderen op het forum

uitsluiting door mijn broers bij beslissingen demente moeder

Berichtdoor Evi1972, 24 Februari 2020

Hallo, ik ben hier nieuw. Ik heb 2 broers die samen een verzekeringskantoor/bank runnen. Zij behartigen al jaren de financiële belangen van mijn moeder. Dit was ook al zo voordat zij dement werd. Na mijn scheiding hebben mijn broers al het contact met mij verbroken. Met mijn moeder onderhield ik nog wel een normaal contact. Nu is de geestelijke toestand van mijn moeder de laatste tijd erg achteruit gegaan en kan zij zelfs met hulp van thuiszorg niet meer in haar eigen woning blijven wonen.Ik heb vernomen dat zij binnenkort zal worden geplaatst in een verzorgingstehuis. Hier ben ik het in principe wel mee eens maar het stoort me dat mijn broers mij totaal niet bij de beslissingen omtrent het welzijn van mijn moeder betrekken. Ik heb inzage in haar financiën geëist en ook duidelijkheid gevraagd over wat mijn broers van plan zijn te doen met het huis dat eigendom is van mijn moeder. Lijkt me dat ze me moeten betrekken bij belangrijke beslissingen. Zij weigeren mij inzage in de financiën te geven. Mag dat zomaar juridisch gezien?


Groetjes,
Evi
Evi1972
 
Berichten:
1
Geboortejaar:
2020
Geslacht:
Vrouw
Raakvlak met dementie:
(Schoon)ouder heeft dementie

Berichtdoor onderzoeker30 (vrijwilliger), 26 Februari 2020

Dag Evi,

Lees bijgaande artikelen eens:
https://dementie.nl/financien/financiel ... t-dementie
https://dementie.nl/behandeling-0/zorgb ... j-dementie
https://dementie.nl/juridische-en-finan ... p-volmacht

Mocht het huis verkocht worden dan moet er sowieso een bewindvoerder aangesteld worden. Dit wordt dan geregeld via een kantonrechter die inzage krijgt in de financiële afwikkelingen.
Heb je verder nog specifieke vragen kun je die stellen aan onze expert Berit, zie onderaan het artiikel van de laatste link.
onderzoeker30 (vrijwilliger)
 
Berichten:
1087
Geslacht:
Vrouw


cron