Pagina 1 van 1

Over taaltherapie bij dementie, 8e blog onderzoeker Jet Vonk

BerichtGeplaatst: 13 November 2013
door Dinant (Alzheimer Nederland)
Taalproblemen komen veel voor bij mensen met dementie. Daarover kunnen we ook op dit forum veel lezen. Kunnen we deze problemen echter (deels) opvangen door therapie? Over deze belangrijke vraag blogt onderzoekster Jet Vonk deze keer.

Lees haar blog: http://www.alzheimer-nederland.nl/actue ... entie.aspx


BerichtGeplaatst: 13 November 2013
door Dinant
Mooie blog Jet! Ik kan me zo voorstellen dat er nu mensen zijn die advies van een logopedist willen. Via de website van de logopedisten vereniging kun je er één in de buurt opzoeken: http://zoeken.logopedie.nl/


BerichtGeplaatst: 14 November 2013
door jannieka
beste allemaal, oefening baart kunst en het onderhouden van vaardigheden ook.
Als ik dan kijk naar de dagelijkse gang van zaken op de afdeling van mijn schoonmoeder dan hoort praten daar helemaal niet bij! Ieder zit te slapen of TV te kijken en alleen de verzorgsters richten af en toe het woord tot een bewoner.

Ik denk dat de logopedist misschien wel een idee is maar dat er veel dichter bij huis al een grote verbetering kan worden behaald om de vaardigheid van het normale praten te onderhouden.
We weten dat wanneer er een vaardigheid verloren is gegaan, deze niet meer terugkomt, dat geldt ook voor het houden van een normale conversatie.

Hoe dat in de praktijk moet? Tja, zover gaan de zorgbudgetten ws niet....
vriendelijke groeten, Jannieka