Pagina 1 van 1

Dementie voorkomen

BerichtGeplaatst: 07 December 2016
door DeGroot
Beste mensen,

Ik lees over "Drie vruchten die de hersenkracht verbeteren en dementie voorkomen".

Nu zijn mijn vragen:
- Eten mensen deze vruchten om het te voorkomen?
- En wie heeft er mogelijk ervaring mee met het eten van deze vruchten om het te voorkomen?

http://healthbytes.me/drie-vruchten-die ... voorkomen/

Ongeacht wat voor voedingsmiddelen worden aanbevolen voor het stimuleren van de hersenen, houdt in gedachten dat het vermijden van goedkope bewerkte voedingsmiddelen nodig is om volledig te profiteren van deze aanbevelingen voor gezonder eten.

Dranken met toegevoegde suiker, en verwerkt door middel van gehydrogeneerd koken en salade oliën (met inbegrip van Canola oliën) moeten volledig worden vermeden. Dit artikel adviseert alleen vruchten. De eerste moet biologisch geproduceerd worden, de tweede aanbeveling moet biologisch geproduceerd worden, maar bij de laatste tilt dat niet zo zwaar omdat slechts licht chemisch bespoten of helemaal niet bespoten wordt.

(1) Een appel per dag is eigenlijk een goed idee
Een appel per dag, of op zijn minst vaak, helpt om de ziekte van Alzheimer en geheugenverlies op afstand te houden. Appels vooral als ze rauw worden gegeten boosten de hersenfuncties. Volgens een studie van de Cornell University 2004, zijn appels rijk aan quercetine, een krachtige antioxidant die hersencellen beschermt tegen weefsel vernietiging door middel van oxidatieve stress.

De onderzoekers stelden clusters van geïsoleerde ratten hersencellen in petrischalen bloot aan verschillende concentraties van hetzij quercetine of vitamine C. Deze cellen werden vervolgens overgoten met waterstofperoxide om oxidatieve stress te simuleren.

Een afzonderlijke groep geïsoleerde rattenhersenen cellen werd blootgesteld aan waterstofperoxide zonder antioxidant behandeling.

De cellen die werden behandeld met quercetine hadden significant minder oxidatieve schade in vergelijking met de onbehandelde cellen en zelfs vitamine C behandelde cellen. De onderzoekers concludeerden dat quercetine superieure bescherming biedt tegen neurotoxiciteit.

Een studie uit 2000 aan de University of Philadelphia was de eerste om degeneratieve aandoeningen van het zenuwstelsel zoals Parkinson en Alzheimer te verbinden met oxidatieve schade met een eiwit in zenuwcellen.

Quercetine wordt meestal gevonden in de huid van appels. Rode appels bevatten de meeste quercetine. Als u zich zorgen maakt over geheugenverlies en andere degeneratieve hersenziekten of u er gewoon tegen wilt beschermen en zelfs uw geheugen te stimuleren, moeten biologische appels op uw boodschappenlijstje staan.

(2) Bosbessen zijn hersenvoedsel
Steven Pratt, MD, en auteur van “Superfoods Rx: Veertien superfoods bewezen om je leven te veranderen”, noemt bosbessen “brainberries”. Onderzoek wijst uit dat bosbessen bescherming bieden aan de hersenen tegen oxidatieve stress en daarmee de effecten van neurodegeneratieve aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer en dementie tegengaan.

In één studie werden verouderende ratten gevoed met bosbessen en dan aan geheugentests onderworpen. De oudere ratten die gevoed werden met bosbessen evenals jongere ratten die niet werden gevoed bosbessen werden hieraan onderworpen. De fytochemische anthocyanine verbeterde het geheugen en mentale vloeibaarheid.

Anthocyanen zijn krachtige flavonoïden gevonden in de huid van donker plant voedsel en zijn rijk aan antioxidanten met anti-inflammatoire eigenschappen. Anthocyanen worden gemakkelijk geabsorbeerd in de bloedbaan en breken gemakkelijk door de bloed-hersenbarrière. Daarna dringen zij een gebied binnen van de hersenen bekend als het striatum, een geheugen hub en motorische functie.

Het striatum is van bijzonder belang voor mensen die lijden aan de ziekte van Parkinson. Een dieet rijk aan bosbessen heeft bescherming tegen hersenen cel verlies, geheugen tekorten, leervermogen, en motorische coördinatie aangetoond.

Bosbessen bevorderen ook de groei van nieuwe zenuwcellen en zorgen voor betere communicatie tussen zenuwcellen door middel van een proces dat bekend staat als transductie.

(3) Avocado’s nieuw erkende gezondheidsvoordelen
Ja, avocado is technisch een vrucht, en ze zijn bijna net zo goed als bosbessen in het bevorderen van gezondheid van de hersenen, volgens voedingsdeskundige Steven Pratt, MD. EWG staat avocado bovenaan de “Clean 15” oftewel de minst pesticide verontreinigde producten.

Neurowetenschapper Daniel G. Amen, auteur van de New York Times bestseller Change Your Brain, Change your life, zegt avocado’s zijn een van de top hersenen gezonde voedingsmiddelen die kunnen helpen voorkomen dat de ziekte van Alzheimer toeslaat.

Avocado’s zijn rijk aan vitamine E, B-vitaminen, foliumzuur en omega-3 vetzuren, die allemaal bijdragen aan de gezondheid van de hersenen. Sommigen beschouwen deze als een super-food.

Het tijdschrift Alzheimer’s Disease en geassocieerde stoornissen heeft gerapporteerd dat hoge doses vitamine E geheugenverlies bij Alzheimer-patiënten kunnen omkeren, en het vertraagt de progressie van de ziekte en het kan zelfs de symptomen van beginnende Alzheimer omkeren.

Avocado’s zijn ook rijk aan oliezuur, een vetzuur dat nodig is voor het maken en onderhouden van myeline, het weefsel rondom zenuwen die neurotransmitters beschermen en het versnellen van neurotransmissies.

Overvloedige gezonde myeline is noodzakelijk voor de snelle informatiestroom tussen neuronen. In feite, stelt myeline informatie in staat te reizen met snelheden tot 200 mijl per uur. Neuronen zonder myeline communiceren met een veel lagere snelheid.

De witte stof van de hersenen is geladen met myeline. Soepele en snelle transport van informatie is essentieel voor het leren en optimaal cognitief functioneren. Dus stoppen met het tellen van calorieën, negeer oude foutieve slechte pers avocado’s ‘, en geniet ervan voor de gezondheid van de hersenen.

Bronnen:
http://www.healthybrainforlife.com
http://www.lifeextension.com
http://www.nydailynews.com
http://www.chm.bris.ac.uk
http://www.sciencedaily.com

Re: Dementie voorkomen

BerichtGeplaatst: 07 December 2016
door frans 50
Bijzonder verhaal:
maar ...
U heeft waarschijnlijk geen Dementie of Alzheimer.

In de afgelopen 3 jaar heb ik al veel gelijk geformuleerde verhalen voorbij zien komen.
Maar tot nu toe niet één die werkelijk word voorgeschreven geadviseerd
als het veelbelovende en oplossend medicijn.

Maar toch bedankt voor het meedenken.

Re: Dementie voorkomen

BerichtGeplaatst: 07 December 2016
door Leo (vrijwilliger)
Ik ben degene geweest die om nader overleg heeft gevraagd over hetgeen je ons gezonden hebt, omdat ik net als Frans maar vanuit een andere optiek je bericht ook niet helemaal kon plaatsen.
M.n. past je bericht wel binnen de normen die we hanteren voor het Forum .
Groet,
Leo

Re: Dementie voorkomen

BerichtGeplaatst: 07 December 2016
door DeGroot
frans 50 schreef:
> Bijzonder verhaal:
> maar ...
> U heeft waarschijnlijk geen Dementie of Alzheimer.
>
> In de afgelopen 3 jaar heb ik al veel gelijk geformuleerde verhalen voorbij
> zien komen.
> Maar tot nu toe niet één die werkelijk word voorgeschreven geadviseerd
> als het veelbelovende en oplossend medicijn.
>
> Maar toch bedankt voor het meedenken.

NEE, ik heb geen Dementie/Alzheimer, maar mijn vader wel, dus wil het graag voor zijn als het kan.

Nederland schrijft niets voor en loopt altijd achter de feiten, vandaar dat ik verder zoek op het internet. Nog veel meer te vinden hierover.

Re: Dementie voorkomen

BerichtGeplaatst: 07 December 2016
door DeGroot
leo (vrijwilliger) schreef:
> Ik ben degene geweest die om nader overleg heeft gevraagd over hetgeen je
> ons gezonden hebt, omdat ik net als Frans maar vanuit een andere optiek je
> bericht ook niet helemaal kon plaatsen.
> M.n. past je bericht wel binnen de normen die we hanteren voor het Forum .
> Groet,
> Leo

Ik heb inmiddels de vraagstelling aangepast om het wat te verduidelijken!

Maar het artikel is daarin tegen wel interessant denk ik om met elkaar te delen?

Want de zoektocht naar beterschap wil toch iedereen!

Re: Dementie voorkomen

BerichtGeplaatst: 08 December 2016
door onderzoeker30 (vrijwilliger)
Beste De Groot,

U heeft gelijk, op het forum kunt u dit met ons delen.
Er zijn ook forumleden geweest die kokosolie hebben voorgedragen en koenjit, wetenschappelijk is inmiddels wel bewezen dat deze zeker niet de ziekte van Alzheimer kunnen voorkomen.
Er zijn hele series boeken waarin beweerd wordt dat de ziekte met een juist voedingspatroon te voorkomen is, zelfs te genezen. Dit laatste lijkt me stug.
De door u genoemde 3 vruchten lijken me prima in te passen in een menu, maar misschien moet u er niet direct te veel waarde aan toeschrijven.
Over vitamine E heeft Alzheimer Nederland al verschillende artikelen geplaatst uit niets is gebleken dat het het dementieproces zou kunnen omdraaien of afremmen.

https://www.alzheimer-nederland.nl/nieu ... -alzheimer

Re: Dementie voorkomen

BerichtGeplaatst: 08 December 2016
door DeGroot
onderzoeker30 (vrijwilliger) schreef:
> Beste De Groot,
>
> U heeft gelijk, op het forum kunt u dit met ons delen.
> Er zijn ook forumleden geweest die kokosolie hebben voorgedragen en
> koenjit, wetenschappelijk is inmiddels wel bewezen dat deze zeker niet de
> ziekte van Alzheimer kunnen voorkomen.
> Er zijn hele series boeken waarin beweerd wordt dat de ziekte met een juist
> voedingspatroon te voorkomen is, zelfs te genezen. Dit laatste lijkt me
> stug.
> De door u genoemde 3 vruchten lijken me prima in te passen in een menu,
> maar misschien moet u er niet direct te veel waarde aan toeschrijven.
> Over vitamine E heeft Alzheimer Nederland al verschillende artikelen
> geplaatst uit niets is gebleken dat het het dementieproces zou kunnen
> omdraaien of afremmen.
>
> https://www.alzheimer-nederland.nl/nieu ... -alzheimer

onderzoeker30 (vrijwilliger)
Dank u wel voor de uitleg.
Ik wil ook alleen maar een discussie losmaken om met elkaar verder te komen, omdat er buiten de grenzen van Nederland meer te vinden is over Alzheimer/dementie dan we tot nu toe weten denk ik.

Maar waarom "niet direct te veel waarde aan toeschrijven"??? Omdat het onbekend is? Terwijl er bewezen studies van zijn!
Ik grijp op dit moment alles aan wat voor handen is, omdat er GEEN alternatief is.
En van de 3 vruchten een appel, bosbessen en een avocado is nog nooit iemand slechter van geworden.
Nog gezond ook! En daar zou het hem wel eens in kunnen zitten.
Zeker het proberen waard of niet?

Re: Dementie voorkomen

BerichtGeplaatst: 08 December 2016
door onderzoeker30 (vrijwilliger)
Beste DeGroot,

Om de simpele reden dat zelfs deze 'bewezen studies' geplaatst op het internet niet altijd kloppen, moeilijk door 'ons' op echtheid of waarde te schatten zijn.
Bij vreselijke ziektes gaan mensen tot het uiterste om oplossingen te vinden en willen we er ook maar al te graag in geloven. Dat bedoel ik met waarde toeschrijven, de vruchten die u benoemt zijn stuk voor stuk gezond en zullen zeker bijdragen tot een gezondere levenswijze.
Vriendelijke groet,