Pagina 1 van 1

lotgenoten in de buurt van Rotterdam?

BerichtGeplaatst: 14 Augustus 2016
door Syl69
Hoi ik ben sylvia 48 jaar oud. Momenteel ben ik mantelzorger voor mijn broer. Hij is 49 jaar en heeft ziekte van alzheimer. 2 dagen in de week is hij bij mij. Ik zoek eigelijk mede mantelzorgers die leuke dingen willen ondernemen met elkaar. Ik woon in de buurt van rotterdamdam. Ook ben ik benieuwd naar ervaringen in een zorginstelling. Waar hij ect terecht zou kunnen als het nodig mocht zijn.

Re: lotgenoten groep/steun van demente ouder?

BerichtGeplaatst: 14 Augustus 2016
door onderzoeker30 (vrijwilliger)
Dag Sylvia,

Je kunt ook je 'oproepje' nog eens plaatsten onder het forum "Activiteiten en Initiatieven" onderaan de pagina van het Alzheimer Forum. Omdat je specifiek mensen in de buurt van Rotterdam wilt bereiken maak je zo nog meer kans.
Rob van Alzheimer Nederland kan je vast in contact brengen met lotgenoten, ook weet hij meer over zorginstellingen voor jongeren met dementie.
Je berichtje is naar hem doorgestuurd.

Mooi dat het mogelijk is voor je om 2 dagen per week voor je broer te zorgen, hier lezen wij niet zo vaak over op het forum.
Hoop dat je veel reacties krijgt.
Hartelijke groet.

*Hier nog informatie over instellingen en gespreksgroepen in de regio:

http://www.alzheimer-nederland.nl/hulp- ... entie.aspx
https://dementie.nl/informatie-en-tips/ ... t-dementie

Re: lotgenoten in de buurt van Rotterdam?

BerichtGeplaatst: 16 Augustus 2016
door Rob (Alzheimer Nederland)
Hoi Sylvia,

Onderzoeker30 geeft al de goede link. Via de link in haar bericht zie je een overzicht van instellingen die zorg bieden aan jonge mensen met dementie. Dit geeft een overzicht per provincie: http://www.alzheimer-nederland.nl/hulp- ... entie.aspx

Verder hoop ik dat je reacties krijgt van andere (jonge) mantelzorgers uit je regio! Denk ook eens aan het bezoeken van een Alzheimer Café in je buurt. Daar komen vaak mantelzorgers. Of benader eens de dagbehandeling in je regio (via het overzicht hierboven).

Succes!
groeten Rob

Re: lotgenoten in de buurt van Rotterdam?

BerichtGeplaatst: 07 November 2017
door astrada
Hallo Rob,
Ik zou graag met Sylvia in contact willen komen maar denk niet dat ze nog op de site komt. Is het mogelijk dat jullie haar prive een email kan sturen?

Bij voorbaat dank,
Astrada