Pagina 1 van 1

Herinnering ophalen met geschilderde foto op doek

BerichtGeplaatst: 04 April 2017
door Simone10
Hallo allemaal,

Laatst zag ik dat een kunstenaar foto's (na)schildert op een mooi canvas doek. Dat bracht me op het idee om een mooie foto van vroeger na te laten schilderen voor mijn opa. Hebben jullie hier ervaring mee wat voor effect dat zou kunnen hebben? Je kan naar wens dingen aanpassen zoals de kleur, maar ook kan er een combinatie gemaakt worden van foto's.

Zou een schilderij meer doen dan een foto? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen/reacties/ideeën.

Groetjes,
Simone

Re: Herinnering ophalen met geschilderde foto op doek

BerichtGeplaatst: 07 April 2017
door bhogerwerf
Simone
Ik heb een foto op canvas laten maken, groot formaat, 50/80 cm, deze hangt nu boven het bed van mijn vrouw in het verpleegtehuis boven haar bed, het geeft een vertrouwd beeld waardoor ze rustig wordt.
Misschien een idee, ik weet natuurlijk niet of dit geldt voor een ieder, mijn vrouw is dementerend en heeft kortgeleden een hersenbloeding gehad waardoor zij halfzijdig verlamd is en haar spraak moeilijk meer te verstaan is.
Van harte sterkte

Re: Herinnering ophalen met geschilderde foto op doek

BerichtGeplaatst: 24 April 2017
door Javasta
Ik vraag mij af of foto's van vroeger verborgen herinneringen hebben waar we geen weet van hebben " zoals oorlogsherinneringen mishandeling misbruik etc " en dan zie ik personeel van zorghuizen klakkeloos digitale foto lijsten maken met foto's uit het verleden van patiënten die daar misschien liever niet aan herinnert willen worden , maar helaas kunnen zij zich daar niet over uiten daar zij opgesloten zitten in hen zelf , ik wil bijvoorbeeld niet herinert worden aan mijn jeugd
Een digitale foto lijst zou voor mij dus een marteling zijn !
Alle respons is welkom Vr Gr Javasta

Re: Herinnering ophalen met geschilderde foto op doek

BerichtGeplaatst: 24 April 2017
door madeleine
Nou daar zeg je wat. Mijn man heeft moeite met vragen over zijn werk. Wat hebt u vroeger gedaan ? Vragen ze dan. Ik moet dan antwoorden , want mijn man heeft de goede woorden niet meer.
Ik merk zijn onrust dan. Zijn werk was altijd heeeel belangrijk voor hem.
Ik hou het dan kort en begin over wat anders.
Dus met foto's is het net zo. Erg goed aan gekaart.
Men denkt er niet bewust over na. Wel te begrijpen natuurlijk, want als men over dementie heeft/schrijft, wordt alleen maar positief over het verleden gesproken. En dat men dat het beste "onthoud"
Dus toch altijd maar effe vragen aan de mantelzorger of het een veilig onderwerp is.
M