Pagina 1 van 1

ZEMBLA ZOEKT MENSEN DIE WILLEN PRATEN OVER AUTORIJDEN

BerichtGeplaatst: 24 Oktober 2017
door Rob (Alzheimer Nederland)
ZEMBLA ZOEKT MENSEN DIE WILLEN PRATEN OVER DILEMMA’S RONDOM RIJVAARDIGHEID

Het televisieprogramma Zembla is een aflevering aan het voorbereiden over ouderen achter het stuur (automobiliteit). Aan de ene kant heel belangrijk voor sociale contacten en zelfredzaamheid, aan de andere kant niet altijd meer verantwoord.
Wij zijn op zoek naar familieleden die willen uitleggen tegen welke problemen ze aanlopen wanneer hun vader/moeder/echtgenoot/echtgenote met dementie/alzheimer nog autorijdt, terwijl zij dat eigenlijk niet meer verantwoord vinden. Hoe maak je dit bespreekbaar? En is het wel bespreekbaar of leidt het tot conflicten, want betrokkene zelf is het er lang niet altijd mee eens natuurlijk. Verschillende dilemma’s zullen een rol spelen, zoals loyaliteit aan de persoon, maar ook verantwoordelijkheidsgevoel wat betreft de veiligheid van zowel deze persoon als andere verkeersdeelnemers.
Wij bereiden dit programma zorgvuldig voor, want we begrijpen dat het gevoelig kan liggen. Graag voeren we eerst een gesprek, en pas daarna kunt u beslissen of u mee wilt werken aan onze uitzending.
Wilt u uw verhaal vertellen, wilt u dan contact opnemen met nicolien.herblot@bnnvara.nl