logo dementie.nl/forum
platform van Alzheimer Nederland

Racefiets tandem

Hier kun je initiatieven plaatsen die je graag wilt delen met anderen. Ook kun je hier activiteiten plaatsen of afspreken met anderen

Racefiets tandem

Berichtdoor Henkz, 17 Februari 2019

Mijn vader lijdt sinds enkele jaren aan alzheimer. Hij is sinds 2 maanden opgenomen in het verzorgingshuis Hogeweijck. Mijn vader was tot twee jaar geleden een echte sportman. Hardlopen, zwemmen, skeeleren, en op de racefiets. Hij vindt sporten nog steeds heel leuk en daar fleurt hij helemaal van op. We gaan als kinderen al hardlopen (korte afstanden) en gisteren voor het eerst gezwommen. Hij vond het fantastisch.
Nu kreeg ik het idee om te onderzoeken hoe we De mogelijkheden kunnen uitbreiden door te kijken of hij weer kan fietsen. Ik wil daarom in de buurt van voorthuizen of weesp een tandem racefiets kunnen huren.

Ik wil kijken of hij dat wel kan. Maar op internet is het moeilijk een tandem racefiets verhuurbedrijf te vinden. Heeft iemand adresjes die een racefiets tandem verhuurt?

En heeft iemand hier ervaring mee ?
Henkz
 
Berichten:
3
Geboortejaar:
1972
Geslacht:
Man
Raakvlak met dementie:
(Schoon)ouder heeft dementie

Berichtdoor HdB, 19 Februari 2019

Hallo Henk,

ik heb geen ervaring met het huren van sportieve tandems, maar ik heb even voor je op internet gekeken en ik vond een fietshandel in Utrecht die sportieve tandems verhuurt:

[link verwijderd door moderator, werkt niet meer]

Zij verhuren ook een racefiets-tandem als ik het goed zie. Ik vond hun website via deze link:
http://www.tandemclub.nl/index.php/prob ... het-kopen/

Hopelijk kom je hier wat verder mee.

Echt ontzettend leuk dat jullie samen met jullie vader zo sportief bezig zijn en zo jullie best doen om dit met hem te blijven doen!
HdB
 
Berichten:
17
Geboortejaar:
1974
Geslacht:
Vrouw
Raakvlak met dementie:
(Schoon)ouder heeft dementie