Pagina 1 van 1

Moeder met alzheimer

BerichtGeplaatst: 05 Januari 2019
door Emkialmano
Hallo allemaal,

Ik ben nieuw op dit forum, mijn naam is Kirsten en mijn moeder van 62 jaar heeft onlangs de diagnose gekregen van Alzheimer. Ik heb een beetje zitten rondsnuffelen op het forum en wil even erbij zeggen dat ik ontzettend veel respect heb voor jullie, het delen van de ervaringen, tips etcetera en ook het feit dat jullie naaste, of jullie zelf te maken hebben met deze klote ziekte want klote is ie echt. Maar waarvoor ik dit onderwerp plaats is omdat ik wil weten of er ook mantelzorgers zijn die hun partner/moeder/vader thuis hebben verzorgd tot het einde. Want dat is hier de bedoeling maar natuurlijk weet ik niet precies wat ervoor nodig is en hoe het ├╝berhaupt in zn verloop zal gaan aangezien we het pas te horen gekregen hebben, natuurlijk wel al langer het vermoeden maar de bevestiging valt zwaar.

Alvast bedankt voor de antwoorden, het betekend veel.

Groetjes Kirsten

Re: Moeder met alzheimer

BerichtGeplaatst: 05 Januari 2019
door onderzoeker30 (vrijwilliger)
Dag Emkialmano,

Poeh, dat is inderdaad niet niks als je moeder nog zo jong is, om dan die diagnose te krijgen.
Veel hangt af van je achterban, de mensen om je heen die je steunen in zo'n ziekteproces.
Heb jij een fulltime baan en kun je voldoende hulp inkopen op termijn etc., dat speelt allemaal mee of het vol te houden is.
Het is goed om een schema te maken, wie, wanneer komt helpen, zo raakt niemand overbelast.
Want zwaar wordt het natuurlijk op den duur. Het is daarom ook fijn om een beroep te kunnen doen op een casemanager die je bij kan staan met het regelen van zaken maar die ook je famiie en je moeder mentaal kan ondersteunen.
Jullie huisarts kan hiervoor zorgen, dat jullie een casemanager toegewezen krijgen.
https://dementie.nl/casemanager/caseman ... j-dementie
Op de site dementie.nl kun je veel informatie lezen over de ziekte en het omgaan hiermee er is ook een gratis brochure te downloaden: https://dementie.nl/brochure-dementie-en-nu
Op die site kun je ook experts raadplegen mocht je een specifieke vraag hebben: https://dementie.nl/hulp-en-advies/experts
Verder kan ik je zeggen dat 'Dementie' een ziekteproces is waar je als familie langzaam met je dierbare in meegaat, de tijd zal het leren of het ook thuis te volbrengen is. Dat zou prettig zijn! Hopelijk krijg je veel nuttige tips van lotgenoten.
Heel veel sterkte met deze taak die je zo liefdevol wilt aangaan.