Pagina 1 van 1

verhuizing zorgcentrum

BerichtGeplaatst: 30 Juni 2018
door Pepie
beste iedereen,
afgelopen vrijdag heeft onze moeder een CIZ indicatie 5 gekregen . zelf gaat ze accoord met verhuizing naar een zorgcentrum op gesloten afdeling. We zijn nu bezig met inschrijving en vermoedelijk komt onze moeder over ongeveer 3 maanden aan de beurt.
Mijn zus is nu sinds begin mei net bewindvoerder en mentor van mijn moeder. De boedelbeschrijving is 4 weken geleden verstuurd naar de rechter en alle instanties zijn op de hoogte. Gelukkig gaan we als zusters en broer allemaal door 1 deur.
Nu mijn vraag (voor mijn zus)
Wat moet ze als bewindvoerder regelen ivm een verhuizing naar een zorgcentrum?
Ik snap dat er verhuisberichten doorgegeven moeten worden en huuropzegging e.d. gedaan moeten worden. Ik neem aan dat de boedellijst veranderd door andere uitgaven. ?Moet ze dit doorgeven aan de rechter of hoeft dat pas met de jaarlijkse verantwoording?
En zijn er ook nog andere specifieke dingen die ik de rechter moet laten weten?

Re: verhuizing zorgcentrum

BerichtGeplaatst: 30 Juni 2018
door Evelien84
Hoi Pepie,
De rechtbank die mij tot bewindvoerder en mentor benoemd heeft, heeft ook een telefoonnummer voor bewindvoerders. Die kunnen antwoord op je vragen geven.
Tot 1500 euro mag de bewindvoerder zelf uitgeven. Lijkt mij dat een verhuizing daarvoor te regelen is.
Als de boedellijst veranderd, dan moet je dat bijhouden en bij de jaarlijkse verantwoording opgeven. Mijn ervaring is dat er steeds minder uitgaven zijn zodra iemand is opgenomen.
Succes met de verhuizing!
Evelien

Re: verhuizing zorgcentrum

BerichtGeplaatst: 01 Juli 2018
door Pepie
Beste Evelien,
Dank voor de snelle reactie. Ik zal kijken of er een telefoonnummer speciaal voor bewindvoerders is bij de rechtbank in onze regio.
vriendelijke groet,
Pepie

Re: verhuizing zorgcentrum

BerichtGeplaatst: 05 Augustus 2018
door klachtenoverdezorg
Evelien, er bestaan regels voor de kosten van een verhuizing. Het bedrag wat daarvoor staat is rond de 350 euro. Alle bedragen zijn te vinden als je google gebruikt met de zoekwoorden tarieven bewindvoerderschap
De boedellijst moet bij aanvang van het bewind door worden gegeven aan de rechter

Re: verhuizing zorgcentrum

BerichtGeplaatst: 06 Augustus 2018
door Evelien84
Hallo klachtoverdezorg,
Ik had het niet over de vergoeding die een bewindvoerder krijgt voor het regelen van bepaalde zaken, maar over de daadwerkelijk gemaakte verhuiskosten. Dat zal niet boven de 1500 uitstijgen. De vergoeding voor de professionele bewindvoerder is inderdaad 325 euro voor het regelen van een verhuizing.

Voor anderen die dit lezen: er zijn ook verhuizers en professionele organizers die zich specifiek richten op verhuizingen van huis naar verpleeghuiskamer. Bij MEE of bij de gemeente kennen ze die bedrijven vaak wel.

Groet Evelien

Re: verhuizing zorgcentrum

BerichtGeplaatst: 06 Augustus 2018
door Rob (Alzheimer Nederland)
Hoi,

we hebben op dementie.nl ook een mooi artikel en video over een verhuizer: https://dementie.nl/prachtig/verhuisbed ... e-prachtig

Groeten,
Rob