Het liefst zou ik haar nog vanavond ophalen tegen beter wete

Voor ervaringen, tips en advies over opname of het wonen in een verpleeghuis of verzorgingshuis

Re: Het liefst zou ik haar nog vanavond ophalen tegen beter

Berichtdoor josha » 16 Juli 2017

Dag lieve Mitsie

Ik denk wel degelijk dat je eens een instantie naar het gedrag van je man kunt laten kijken en ook in Nederland is het uit den boze hoor om een dementerende hardhandig aan te pakken... zoals jij het omschrijft.
Iemand, een instantie, laten komen die hem een tijdje gaat observeren is beslist niet hardhandig aanpakken! Ze komen hem echt met geen vinger aan hoor.. Het gedrag van je man komt ergens vandaan en zou het niet fijn zijn als je wist waar dit door veroorzaakt wordt? En het opgelost kan worden? Sorry maar ik heb een beetje het gevoel dat je man iedereen door zijn gedrag buitensluit en daar een schrikbewind mee uitvoert..

Je zegt dat je man volledig apathisch is maar je schrijft ook eerder dat hij zeer boze buien heeft, jou slaat en zijn wil wet is... niemand in zijn kamer/ niet verzorgd willen worden door het personeel... deze stijf vervloekt, zodat ze hem met rust laten.. niet meer in zijn kamer durven te komen..... dat is toch geen apathisch gedrag? Was dat maar zo dan had je toch al deze problemen niet? Bij apathisch gedrag is hij zo mak als een lammetje hoor.

En een dementerende is wilsonbekwaam, kan niet meer over zien wat goed voor hem is en al helemaal niet voor zich zelf beslissen. Dat zou zijn omgeving moeten over nemen, jij als eerste contactpersoon en het personeel. Ook de directeur steekt verder geen hand uit om JOU te beschermen. Het is echt bizar dat jij je dementerende man in dit tehuis volledig moet verzorgen en dat op jouw leeftijd! Er zullen vast ook in Belgiè instantie`s zijn, die ingeschakeld kunnen worden bij dit gedrag van je man.

Maarrrr het is natuurlijk aan jou om meer hulp in te roepen als je van deze toestand af zou willen. Als je het hier bij laat, tja dan blijft het zo, vrees ik.

Lieve groet
Josha
josha
 
Berichten:
294
Geboortejaar:
1946
Geslacht:
Vrouw
Raakvlak met dementie:
(Schoon) zoon of dochter

Berichtdoor mitsie » 17 Juli 2017

Hallo Josha,

Als ik schrijf dat mijn man volledig apatisch is zit ik er misschien naast.
Maar hoe omschrijf ik het anders, hij was ook kunstenaar, beeldhouwen, schilderen, onze woning verbouwen hij kon en deed het allemaal.
De laatste 5-6 jaar, dus, vooraleer hij werd opgenomen en nog thuis woonde was hij reeds in niets meer geinterreseerd . Zelfs niet samen in een album familie fotos bekijken.
Jaren terug zegden 2 neurologen en onze huisdokter dat hij een extreem gedrag van agressie vertoonde tengevolge van zijn alzheimer.
De laatste jaren moest ik hem thuis zelf verzorgen en in bad zetten, hij deed het niet meer en de verzorging die ons werd toegewezen zette hij brutaal buiten .
Zijn decorumverlies is al lang verdwenen.

Dus ik verwacht niet dat er nog enige verandering ten gunste gaat komen in zijn gedrag, onze 3 kinderen komen wekelijks op bezoek en ook zij merken dat mijn man vriendelijk en gedwee is in zijn kamer.
Zijn agressie komt telkens naar boven zodra je hem wil verzorgen of er iemand anders dan zijn familie in zijn kamer komt.
Tot hiertoe primeerde voor mij steeds het comfort voor mijn man, ik doe mijn best zolang mogelijk en zie wel wat de toekomst brengt.
Ik weet maar al te best dat het verzorgingstehuis tekort schiet in hun benadering van een aggresieve alzheimerpatient. Iedere demente is verschillend en moet men op een andere manier benaderen.
Ik ben reeds een 10 tal malen samen met de behandelende arts gaan praten met de directie en hoofdverpleging , maar niemand kent een oplossing en ben ik als echtgenote wel genoodzaakt dat te accepteren.

Tenslotte mijn man heeft ook niet gevraagd dat die alzheimer op bezoek bij hem zou komen .
Hartelijk dank voor je morele steun Josha.

Vele groetjes Mitsie
mitsie
 
Berichten:
49
cron