Gedwongen opname Ouders

Voor ervaringen, tips en advies over opname of het wonen in een verpleeghuis of verzorgingshuis

Gedwongen opname Ouders

Berichtdoor Maarten » 06 Oktober 2018

Mijn ouders zijn in mei plotseling opgenomen omdat mijn moeder onwel werd.er was een beh.plan opgesteld door parnassia na onderzoek bij mijn moeder.De huisarts wilde mijn moeder wilsonbekwaam hebben .parnassia dacht daar anders over. Het plan moest nog gaan starten na de uitslag in januari laat de huisarts niets meer van zich horen tot 14 mei mijn moeder moest nog voor onderz.naar het zh terwijl hij zonder reden of overleg met mij mijn ouders laat opnemen .komen op een gesloten afd .terecht waar mijn vader op 18 juli overlijd na 2 longonst. Mijn moeder zit nu op een gesloten afd. De huisarts heeft niets laten horen .ook is niet bekend wat er die maandag met mijn moeder was. Ze heeft beg.aldzh. is 89 jr.e. heeft tot aan de dag van opn.nog nooit iets gedaan wat gevaar opleverde voor haar zelf of omgeving.Mag dit kan dit in 2015 verklaarde de huisarts dat ze beide dementieel lijden terwijl mijn moeder totaal niet in beeld is en mijn vader een heel andere uitslag krijgt van het Bronovo ouderen onderz.op basis van 2 scans hij heeft volgens de arts/specialist op dat moment nog geen dementie of aldzheimer. Ik ben heel verdrietig betr.het verlies maar ook ontzettend boos als ik zie hoe mijn moeder is opgesloten als een beest en wat deze mensen is aangedaan ongeloofelijk. En waar is nu de huisarts? Die reageerd niet op mijn aant.brief Kan dit zomaar? Maarten.
Maarten
 
Berichten:
2

Berichtdoor onderzoeker30 (vrijwilliger) » 07 Oktober 2018

Dag Maarten.

Nog gecondoleerd met het verlies van je vader.

Een hele vreemde gang van zaken dat de huisarts jouw overal buitensluit.
Eén en ander lijkt me zeker niet goed gegaan, maar misschien kennen we alle feiten niet?
Jouw verhaal zal ik doorspelen naar iemand van Alzheimer Nederland, die hier meer kijk op heeft en je beter kan uitleggen wat de beste stappen zijn die je nu kunt nemen.
Je zult bij het tehuis nu wel als 1e contact persoon aangemerkt staan (als er geen andere familieleden zijn die dat al op zich nemen), dan zijn ze verplicht jou over je moeder te informeren.

Hartelijke groet,
onderzoeker30 (vrijwilliger)
 
Berichten:
1036

Berichtdoor Mariëtte (Alzheimer Nederland) » 08 Oktober 2018

Beste Maarten,

Bij zo iets ingrijpends als een (gedwongen) opname moet de huisarts altijd contact hebben met de naaste familie. Is er naast jou nog iemand anders, zoals een broer of zus, waar hij misschien wel contact mee heeft gehad? Anders is het inderdaad een heel rare situatie.
Reageert de huisarts niet op je aangetekende brief, bel dan om te vragen of die is aangekomen. Wordt elk contact geweigerd en ben jij wel de enige die namens jouw ouders contact met de huisarts zou moeten hebben, dan kun je overwegen een klachtenprocedure te starten. Informatie hierover vind je hier: https://dementie.nl/behandeling/klachten-over-de-zorg en hier: https://www.zorgklacht.nl/klacht-huisarts.

Zoals hierboven al gezegd ben jij nu in het verpleeghuis waarschijnlijk wel 1e contactpersoon voor je moeder. Wat dat inhoudt en welke rechten en plichten dat met zich meebrengt lees je hier: https://dementie.nl/behandeling-0/zorgb ... j-dementie.

Ik hoop dat je alsnog een goed gesprek met de huisarts kunt hebben. Veel succes en sterkte!
Hartelijke groet, Mariëtte
Mariëtte (Alzheimer Nederland)
Site Admin
 
Berichten:
39
Geslacht:
Vrouw
cron