Waarheen met mijn moeder

Voor ervaringen, tips en advies over opname of het wonen in een verpleeghuis of verzorgingshuis

Waarheen met mijn moeder

Berichtdoor Elf » 26 Januari 2019

Mijn moeder heeft na veel gedoe na jaren een indicatie gekregen ZZP 5 zonder BOPZ. Nu blijkt dat niet zo makkelijk te zijn om een instelling te vinden zonder BOPZ maar er is ook een bijkomend probleem, mijn moeder is alcoholverslaafd en weigert al jaren hulp.

Ik kan haar dus niet in een doorsnee kleinschalig wonen zetten. Heeft iemand ook ervaring met eenzelfde soort situatie ?

Mijn moeder heeft dus een ongedefinieerde vorm van dementie, zij heeft zich niet neurologisch willen laten onderzoeken, maar als ze (te)veel heeft gedronken is het beeld wel een stuk slechter. Volgens de huisarts was het een combi Korsakov/ouderdomsdementie maar dit is dus niet vastgesteld omdat mijn moeder niet voor onderzoek naar de neuroloog wilde.
Elf
 
Berichten:
2
Geboortejaar:
1958
Geslacht:
Vrouw
Raakvlak met dementie:
(Schoon)ouder heeft dementie

Berichtdoor onderzoeker30 (vrijwilliger) » 26 Januari 2019

Dag Elf,

Als uw googled op tehuizen voor Korsakov vind u veel informatie: https://www.korsakovkenniscentrum.nl,
https://www.quarijn.nl/korsakov
Er staan ook locaties bij. Ik ken een mevrouw met Korsakov die gewoon in een tehuis voor kleinschalig wonen zit, maar dat is niet ideaal omdat het toch om een andere benadering vraagt. In een tehuis zal een arts en psycholoog uw moeder natuurlijk de eerste tijd observeren en kan er dan alsnog een duidelijke diagnose uitkomen.
Uw huisarts kan u een casemanager toewijzen en deze zou u kunnen helpen op uw zoektocht naar een juiste locatie en met de verdere stappen. Aangezien uw moeder hulp weigert tot nu toe, is dit wel aan te raden.
Voor meer informatie over een casemanager en Korsakov : https://dementie.nl/casemanager, https://dementie.nl/zoek-alles?search_a ... t=Korsakov
Sterkte hiermee,
onderzoeker30 (vrijwilliger)
 
Berichten:
1057

Berichtdoor Elf » 30 Januari 2019

dankuwel, ik ga het verder uitzoeken
Elf
 
Berichten:
2
Geboortejaar:
1958
Geslacht:
Vrouw
Raakvlak met dementie:
(Schoon)ouder heeft dementie
cron