Pagina 1 van 1

Waar is een verpleeghuis met grote omheinde tuin?

BerichtGeplaatst: 25 Mei 2020
door Claudia57
Voor mijn moeder met dementie ben ik op zoek naar een verpleeghuis met veel buitenruimte en een grote omheinde tuin. Zij verblijft momenteel in een verpleeghuis waar zeer beperkte mogelijkheden zijn om zelfstandig en veilig te kunnen dwalen. Mijn moeder is nog een erg vitale vrouw en heeft de afgelopen 40 jaar op een woonboerderij gewoond. Ze is dol op tuinieren en wandelen. Ze kan nu door het gebrek aan beweging en buitenruimte haar energie totaal niet kwijt, wat leidt tot veel verdriet en frustratie.
Bij het zoeken naar een betere woonplek voor mijn moeder kan ik nergens goed zien of er veel buitenruimte/omheinde tuin aanwezig is. Blijkbaar wordt onvoldoende erkenning gegeven aan de behoefte aan veilig dwaalgedrag.
Wie kan mij concreet helpen aan verpleeghuizen met grote omheinde tuin?

Veel dank alvast!

Re: Waar is een verpleeghuis met grote omheinde tuin?

BerichtGeplaatst: 26 Mei 2020
door Margaret
Hoi Claudia,

Om welke regio gaat het?

Ik weet toevallig dat bij de Wonen bij September er vaak veel ruimte om het gebouw is. Zij zitten op meer plekken in Nederland. Verder staat Hogeweyk in Weesp erom bekend dat ze een heel dorpje hebben gebouwd om het verpleeghuis, met een supermarktje bijvoorbeeld. In Brabant wordt ook iets soortgelijks gebouwd: Park Vossenberg.

Wil er even bij benadrukken dat ik ze niet persoonlijk ken, en het ook niet zo is dat Alzheimer Nederland deze aanbeveelt. Maar misschien helpt dit in je zoektocht.

Re: Waar is een verpleeghuis met grote omheinde tuin?

BerichtGeplaatst: 27 Mei 2020
door Janne
Of er een omheining is weet ik niet, maar ik denk dat https://www.ouderenlandgoed.nl/ heel goed bij je moeder zou kunnen passen. Het landgoed ligt in de regio Zuid-oost Brabant.
Het afgelopen jaar zijn ze verschillende keren op tv geweest, dus er is vast meer over te vinden via google.

Re: Waar is een verpleeghuis met grote omheinde tuin?

BerichtGeplaatst: 17 Juni 2020
door Marjolijn
In Voorburg is een prachtige locatie Vliethof gebouwd aan de Vliet met een grote tuin gericht op t water. De wachtlijsten zijn lang en heb mijn man ook hiervoor in geschreven.