Pagina 1 van 1

Afstudeerfilm Dementie - HULP GEVRAAGD!

BerichtGeplaatst: 08 Maart 2018
door Joery
Beste Lezer,

Mijn naam is Joery Minnema, samen met Jouke van Til gaan wij komend halfjaar een korte-film maken over dementie. Wij doen dit vanuit ons afstuderen aan de NHL-Stenden te Leeuwarden. Door het boek alzheimer mon amour, zijn wij erg geraakt door dit onderwerp en daarnaast zien wij het ook steeds meer om ons heen ontstaan.

Op dit moment zijn we druk bezig met de onderzoeksfase wat de basis moet worden voor onze film en wat voor essentiële informatie moet zorgen voor het script.

Ons doel is om meer bewustzijn te creëren voor deze erge ziekte en vooral meer aandacht te geven aan Alzheimer op jonge leeftijd. Dit willen we doen door (hoogstwaarschijnlijk) in te spelen op het perspectief van de partner die in feite ‘toeschouwer’ moet zijn.

Wij hebben op ons hart om ons sterk te willen maken voor dit onderwerp wat in onze nabije omgeving veel voorkomt. Daarom proberen wij op deze manier in contact te komen met mensen die te maken hebben met Alzheimer in hun eigen leven of het leven van iemand anders. Wij zijn op zoek naar informatie, verhalen en problemen waar partners tegen aanlopen die te maken krijgen met deze ziekte. Bedoeld om op de juiste wijze dementie in beeld te brengen in onze film. Dit met als doel bewustzijn te creëren bij kijkers die niet veel weten over dit onderwerp.

Wij kijken uit naar reacties van mensen die aan onze film bij willen dragen met informatie.

Alvast bedankt voor uw tijd.

Joery Minnema & Jouke van Til

joeryminnema@gmail.com

Re: Afstudeerfilm Dementie - HULP GEVRAAGD!

BerichtGeplaatst: 17 April 2018
door Kikiek
wat is de lokatie waar dit opgenomen zou worden? wij wonen in Houten en Leeuwarden is een beetje te ver voor ons