Pagina 1 van 1

Hoe is het om zelf Alzheimer te hebben?

BerichtGeplaatst: 23 Maart 2018
door Elsina
Hallo,
Ik ben Elsina en voor een onderzoek voor de Gelderlander ben ik op dit moment aan het kijken naar hoe de zorg voor mensen met verward gedrag op dit moment geregeld is. Hoe worden mensen opgevangen? & Hoe is dit voor de familie en voor de persoon zelf? Graag zou ik iemand spreken die zelf (tijdelijk) verward is geweest en hierbij misschien zichzelf of anderen in gevaar heeft gebracht.
Ik snap dat dit een gevoelig onderwerp kan zijn en zal dan ook respectvol met de situatie omgaan. Ook is anonimiteit mogelijk. Het is belangrijk om niet alleen de kant van de zorgverlener te belichten, maar ook zeker het verhaal van mensen die opgevangen zijn (of die juist niet opgevangen zijn). Om zo ook meer begrip te verkrijgen vanuit de samenleving voor anderen die in zo'n zelfde situatie meemaken.

Wanneer je zelf in zo'n situatie verkeerd hebt of bijvoorbeeld een familielid/naaste hebt die verward gedrag vertoont heeft en je me hier meer over wilt vertellen, mag je met een mailtje sturen (elsinaneutel@hotmail.com). Ook voor vragen mag je me altijd contacten.

Re: Hoe is het om zelf Alzheimer te hebben?

BerichtGeplaatst: 23 Maart 2018
door Leo (vrijwilliger)
Dag Elsina,

Bovenaan je bericht had je moeten zetten, ANONIMITEIT IS GEGARANDEERD!
En het IS een gevoelig onderwerp. Velen die met dementie te maken krijgen zijn erdoor overvallen en willen vaak er niet over praten, al is het alleen maar dat ze denken als je het ontkent dan heb je het niet.
Leo