Pagina 1 van 1

Sociale behoeften van uw partner/ouder met dementie

BerichtGeplaatst: 08 April 2019
door sebastiaanpeek
De Universiteit van Tilburg en de Technische Universiteit Eindhoven zijn gestart met een onderzoek bij thuiswonende ouderen met dementie van 65 jaar en ouder. We zijn op zoek naar mensen met Alzheimer of vasculaire dementie.

1. Wat is het doel van het onderzoek?

Sociale contacten met bijvoorbeeld familie, vrienden en buren zijn voor veel senioren belangrijk. Dit geldt uiteraard ook voor senioren met dementie. Welke behoeften hebben zij op sociaal gebied? En welke activiteiten ondernemen zij het liefst? Daar willen we met dit onderzoek achter komen. Daarnaast zijn we benieuwd of mensen met dementie apparaten gebruikt om sociale contacten te onderhouden. Denk bijvoorbeeld aan de telefoon en eventueel de computer.
De resultaten van het onderzoek willen we gebruiken om sociale behoeften van thuiswonende senioren met geheugenproblemen in de toekomst beter te kunnen ondersteunen.

2. Hoe wordt het onderzoek uitgevoerd?

Mensen die meedoen bezoeken we in de eigen woning, op een tijdstip dat u beiden schikt. Elk bezoek duurt ongeveer een anderhalf uur. Het belangrijkste deel van het onderzoek bestaat uit een gesprek. We hebben gemerkt dat mensen het erg prettig vinden om over hun behoeften te praten. Daarnaast zullen we een korte vragenlijst afnemen.

3. Doet u mee aan dit onderzoek of heeft u vragen?

Neem dan a.u,b contact op met dr. Sebastiaan Peek. Hij is te bereiken via:
06-19412612
S.T.M.Peek@uvt.nl

Het onderzoek is goedgekeurd door de Ethische Commissie van de Universiteit van Tilburg.

Re: Sociale behoeften van uw partner/ouder met dementie

BerichtGeplaatst: 22 November 2019
door Tante
Mooi!