Pagina 1 van 1

uitsluiting door mijn broers bij beslissingen demente moeder

BerichtGeplaatst: 24 Februari 2020
door Evi1972
Hallo, ik ben hier nieuw. Ik heb 2 broers die samen een verzekeringskantoor/bank runnen. Zij behartigen al jaren de financiële belangen van mijn moeder. Dit was ook al zo voordat zij dement werd. Na mijn scheiding hebben mijn broers al het contact met mij verbroken. Met mijn moeder onderhield ik nog wel een normaal contact. Nu is de geestelijke toestand van mijn moeder de laatste tijd erg achteruit gegaan en kan zij zelfs met hulp van thuiszorg niet meer in haar eigen woning blijven wonen.Ik heb vernomen dat zij binnenkort zal worden geplaatst in een verzorgingstehuis. Hier ben ik het in principe wel mee eens maar het stoort me dat mijn broers mij totaal niet bij de beslissingen omtrent het welzijn van mijn moeder betrekken. Ik heb inzage in haar financiën geëist en ook duidelijkheid gevraagd over wat mijn broers van plan zijn te doen met het huis dat eigendom is van mijn moeder. Lijkt me dat ze me moeten betrekken bij belangrijke beslissingen. Zij weigeren mij inzage in de financiën te geven. Mag dat zomaar juridisch gezien?


Groetjes,
Evi

Re: uitsluiting door mijn broers bij beslissingen demente moeder

BerichtGeplaatst: 26 Februari 2020
door onderzoeker30 (vrijwilliger)
Dag Evi,

Lees bijgaande artikelen eens:
https://dementie.nl/financien/financiel ... t-dementie
https://dementie.nl/behandeling-0/zorgb ... j-dementie
https://dementie.nl/juridische-en-finan ... p-volmacht

Mocht het huis verkocht worden dan moet er sowieso een bewindvoerder aangesteld worden. Dit wordt dan geregeld via een kantonrechter die inzage krijgt in de financiële afwikkelingen.
Heb je verder nog specifieke vragen kun je die stellen aan onze expert Berit, zie onderaan het artiikel van de laatste link.