Pagina 1 van 1

Mijn moeder heeft Corona

BerichtGeplaatst: 29 April 2020
door Dochter van dementerende moeder
Mijn moeder heeft Alzheimer en woont in een verzorgingstehuis. Ze heeft al 4 weken Corona en zit al ruim 4 weken in isolatie op haar kamer. Ze voelt zich niet ziek, heeft alleen maar diarree. Ze kan er niet tegen om alleen te zijn. Ze wordt er gek van om dag in dag uit op haar kamer te moeten zijn. Ze is gefrustreerd. Daardoor is ze bozig en bonst op de deur omdat ze eruit wil. Dit is nog erger dan in de gevangenis, Daar wordt je nog gelucht. Er zijn nu 15 mensen van de 50 gestorven door Corona. Ik verwacht dat zijn wel blijft leven, dan mag ze alleen van haar kamer en door de gang lopen. Ze mag dan niet naar buiten. Ik vind het allemaal zo zielig en onmenselijk. Het zorgpersoneel is geweldig en doet z'n best. Die hebben het zwaar. Wij zijn machteloos. Ik wil zo graag een oplossing. Ik wil dat mijn moeder weer gelukkig is.

Re: Mijn moeder heeft Corona

BerichtGeplaatst: 30 April 2020
door Herfst
Hallo dochter van dementerende moeder,

Ja, wat een vreselijk naar en triest verhaal.
Geen bezoek is al erg maar dan ook nog 'opgesloten' zitten is helemaal vreselijk!
Mijn man moest 3 dagen in quarantaine toen hij vorige week werd overgeplaatst van het ene verpleeghuis naar het andere, dat was al lang....
Hij heeft 'aanspraak' aan zijn maatje, de knuffelhond, een zachte en aaibare pup, speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie en te koop bij de dementie winkel. Ook zijn er andere dieren en een babypop in het assortiment. Zij maken geluidjes als er tegen ze wordt gepraat, het voelt zacht en knuffelig aan, het beweegt en in het lijfje zit een mechaniekje zodat het aanvoelt of er leven in zit.
Bij mijn man werkt het, hij praat ertegen, het beestje 'praat' terug, hij aait, dat is ook rustgevend, kortom het helpt een beetje tegen eenzaamheid.
Muziek doet ook veel voor mensen met dementie, oude liedjes b.v. of muziek waar ze altijd dol op waren.
Ik hoop dat je hier iets aan hebt, ik kan iedereen zo'n knuffeldier/baby aanraden, mijn ervaring ermee is dat het echt de mensen uit hun isolement haalt en ze er blij van worden.
Succes,
gr Foke

Re: Mijn moeder heeft Corona

BerichtGeplaatst: 01 Mei 2020
door Ellis
Beste dochter van een dementerende moeder,

Wat ontzettend verdrietig om te lezen dat jouw moeder besmet is geraakt met het coronavirus.
Ik kan me voorstellen dat het een nare situatie is voor jouw moeder, de andere bewoners, het zorgpersoneel, maar ook voor jullie als naasten die nu met de handen in het haar zitten.

Wellicht heb je iets aan de tips die Herfst gegeven heeft. Zo'n knuffel kan in situaties zoals deze een uitkomst bieden. Je kunt ze bijvoorbeeld bestellen op: https://www.dementie-winkel.nl/. Muziek kan ook helpen. Als jouw moeder een CD-speler heeft, kun je haar lievelingsliedjes op CD branden, zodat ze deze kan luisteren.

Een ander idee is misschien, mocht jouw moeder een telefoon kunnen gebruiken, het opstellen van een (beeld)bel keten met jouw familie? Zo heeft ze toch aanspraak en kan ze van zich af kletsen.

Ik wens jullie veel sterkte toe!

Groeten, Ellis

Re: Mijn moeder heeft Corona

BerichtGeplaatst: 04 Mei 2020
door Margaret
Hartverscheurend, dit verhaal, dochter. Ik heb geen andere tips dan al gegeven zijn. Maar wil even laten weten dat ik met jullie meeleef.

Mijn vader moest een aantal dagen in isolatie toen hij met een crisisopname opgenomen werd. Hij was pas 62 en nog heel sterk, dus ze durfden hem niet op te nemen in de reguliere gesloten afdeling. Dat vond ik echt zo naar. Alleen met z'n boosheid. Je voelt je dan zo machteloos...

Re: Mijn moeder heeft Corona

BerichtGeplaatst: 04 Juli 2020
door Ellis
Hallo dochter,
Jouw verhaal schoot ineens weer door mijn hoofd. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat.
Hoe is het met jou en jouw moeder? Is ze inmiddels al een eind opgeknapt?

Groeten, Ellis