partner met mogelijk beginnende vorm van Alzheimer

Voor mensen die zich zorgen maken over zichzelf of over anderen

Re: partner met mogelijk beginnende vorm van Alzheimer

Berichtdoor frans 50 » 11 Oktober 2017

Mooi verwoord loek, !
complimenten.
frans 50
 
Berichten:
478
Geboortejaar:
1964
Geslacht:
Man
Raakvlak met dementie:
Ik heb dementie

Berichtdoor bezaan » 14 Maart 2019

Dag Loek, ik heb je verhaal gelezen. Het is een geweldige ondersteuning. Hier thuis begint het korte termijn geheugen bij mijn vrouw sinds een jaar steeds meer te haperen. Gezien het verleden van haar moeder, die zat lange tijd in een gesloten afdeling van een verzorgingstehuis, kunnen we er vrij over praten. We proberen de momenten van "het vergeten" zoveel mogelijk humoristisch op te vangen. Alle facetten passeren de revue zoals achterdocht, kookproblemen, problemen met het vinden van iets dat normaal nooit een probleem was en wat mij het meeste aangrijpt, is het verdriet dat ze heeft. Verdriet omdat ze de hele situatie met haar moeder heeft meegemaakt. Zij geeft duidelijk aan dat zij absoluut niet in een verzorgingshuis terecht wil komen. Ook daar is met de kinderen over gepraat. In de komende jaren zullen we ons daarover moeten beraden. Het is een heel moeilijk onderwerp voor ons als naasten. We zitten echt nog maar in een beginfase maar zien wel de realiteit onder ogen.
bezaan
 
Berichten:
2

Berichtdoor Leo (vrijwilliger) » 15 Maart 2019

Dag Bezaan,

Ik lees jouw bericht hier op het forum voor het eerst en ben toch een beetje verbaasd.
Want waarom lees ik niet alle berichten hier aan voorafgaand.
Ik wil best op dit laatste schrijven reageren, misschien heb je wat aan de ervaringen van een ruim 17 jarige ervaring als begeleider.
Van deze 17 jaar zit mijn vrouw al ruim 5 jaar in een verpleeghuis. Ook zij heeft eerst haar vader zelf naar dit zelfde verpleeghuis gebracht.
Ik kom nog iedere dag bij haar op visite en ik heb nog het geluk dat mijn vrouw nog dagelijks zegt dat ze zo gelukkig is.
Sterkte.
Leo
Leo (vrijwilliger)
 
Berichten:
1989
Geslacht:
Man

Berichtdoor loek » 18 Maart 2019

Dag Bezaan,
Wat ik toen schreef (lang geleden !) is nog steeds van toepassing.
Vergeet vooral niet in het NU te leven, en te genieten van wat nog mogelijk is.
Niet piekeren, geen zorgen...Ik snap wel dat je vrouw misschien wat dingen wil vastleggen /
regelen. Doe dat ook vooral, en praat erover samen , maar ook met de kinderen.
En verder....NU leven, en er met elkaar wat moois van maken !
Geniet van het komende voorjaar!
Groet,
Loek.
loek
 
Berichten:
341
Geboortejaar:
1960
Geslacht:
Vrouw

Berichtdoor bezaan » 18 Maart 2019

Dag Leo en Loek, ik heb vele berichten gelezen. De reden was om er achter te komen waar alles naar toe kan leiden. Zo passeren de meest verdrietige verhalen. Ook dat van jou (Leo). Ik vind het fijn dat ze je in ieder geval aangeeft dat ze het waardeert dat je haar dagelijks bezoekt. Mijn vrouw wil zelf niet in zo'n situatie terechtkomen als waar haar moeder indertijd is gekomen. Het probleem wordt dan wel bij de nabestaanden gelegd wanneer er een beslissing moet worden genomen ook al heb je e.e.a. vastgelegd. Wij ondernemen op dit moment nog heel veel en gaan komend voorjaar ook wel met de camper rondtrekken. Spelen 2x per week jeu de boules en genieten van de " derde" helft. Het probleem is puur het korte termijn geheugen. Iets nieuws (bijv. de tv of een kaartspel) is een groot probleem. Ook drukte is funest. Denk dan aan verjaardagen, vrienden die blijven eten of kleinkinderen die graag een nachtje willen blijven. Je kunt dan wel zeggen "doe dat niet" maar dan verdwijnt er heel veel aan gezelligheid. Wel ben ik nu bezig een aantal vrienden en/of bekenden te informeren die bereid zijn zo af en toe een uitje met haar te ondernemen zodat ikzelf even tijd voor mijzelf heb. Misschien kom ik wat egoïstisch over maar dat is niet de bedoeling. Ik wil gewoon naast mantelzorger ook nog een ontspannen leven leiden.
bezaan
 
Berichten:
2
cron