Pagina 1 van 1

Dementie..? Geheugenverlies? Help!!

BerichtGeplaatst: 17 Oktober 2017
door Tom
Hallo Allemaal,

Ik merk de afgelopen 2 jaar dat ik problemen heb met het onthouden van afspraken, belangrijke informatie, of andere dingen die tegen mij gezegd worden zoals datums etc. Ik ervaar vooral op het werk problemen, hierbij onthoud ik niet veel en moet ik het vaak opschrijven. In een gesprek zoek ik vaak naar woorden of vergeet ik wat ik wou zeggen. Als ik iets lees, en ik loop weg om iets te pakken ben ik vergeten wat ik moest hebben of het aantal daarvan. Ook vragen zij welleens, hoe was het gister bij ... (een van de bedrijven waar ik spullen heb gebracht) En weet dan niet meer welk bedrijf dit is geweest en welke in plaats dit was. Laatst betrapte ik mijzelf erop dat ik het brood in de koelkast had gelegd ipv de broodmand.

Ik ben 20 jaar, en mag hopen dat ik het toch niet al nu tref...

Graag hoor ik van diverse mensen of zij zich erin terugvinden of iets opvalt. Ik ben van plan om naar de huisarts te gaan, maar durf het ook niet met mijn ouders te bespreken, omdat zij dit waarschijnlijk gauw afwimpelen van 'doe normaal, je bent nog zo jong etc'

Alvast bedankt!

Re: Dementie..? Geheugenverlies? Help!!

BerichtGeplaatst: 17 Oktober 2017
door Leo (vrijwilliger)
Beste Tom,

De manier zoals je je problemen omschrijft geeft mij voorlopig de goede hoop dat e.e.a. nog al mee valt.
Je bent 20 jaar en hebt nog een heel leven voor je.
Niet slecht is om voorlopig je missertjes in een agenda op te schrijven, altijd makkelijk als je bij je huisarts terecht komt.
Overigens altijd goed om een gesprekje met hem aan te vragen.
Je hebt nog een heel leven voor je en ik adviseer je voorlopig om je daar op te richten.
Sterkte en succes.
Leo

Re: Dementie..? Geheugenverlies? Help!!

BerichtGeplaatst: 17 Oktober 2017
door frans 50
Tom, het komt maar zeer zelden voort op deze leeftijd dus zou het kunnen.... Ja

Advies, maak een afspraak de eerste stap is de huisarts die zou je dan moeten door verwijzen naar een alzheimer centrum.
Je hebt niks te verliezen.
Een andere optie is dat je ook telefonisch contact met het VU-mc in Amsterdam - Alzheimercentrum of een mail te sturen daar zitten echte specialisten op dit gebied. Leg het daar mondeling nog eens uit.
veel succes, laat nog wat van je horen.