logo dementie.nl/forum
platform van Alzheimer Nederland

Van kwaad tot erger

Voor mensen die zich zorgen maken over zichzelf of over anderen

Van kwaad tot erger

Berichtdoor Kroko, 05 April 2018

Mijn moeder heeft na neurologisch onderzoek geen diagnose dementie gekregen maar is in een tijdsbestek van 8 maanden volledig veranderd . Ze heeft geen besef meer van tijd, dag, herkent het huis niet, snapt familierelaties niet ( ook niet dat ik haar dochter ben) heeft wanen(haar ouders zijn er constant,mijn dochter is bij haar en in gevaar, ze moet naar england vluchten, mijn overleden vader zit verstopt in bed) achterdochtig etc. Ze belt zo'n 20 keer per dag naar mij en ik ben gemiddeld 3,5 uur per dag met haar aan de telefoon. Ik ben een werkende alleenstaande moeder en ik kan niet meer! Uren lang hetzelfde herhalen terwijl ik fiets, kook, werk ,mijn dochter naar bed breng en mijn dochter van 6 gelaten weet dat er weer geen tijd is voor haar verhaal. De constante zorg als ze niet aan de telefoon is, welke waan heeft ze nu, loopt ze niet weer angstig de straat op etc breken mij volledig op! Ik krijg nauwelijks hulp want ze heeft geen diagnose gekregen. Ik kan niet meer en daar voel ik mij heel schuldig over maar dit gaat ook ten kostte van mijn dochter
Kroko
 
Berichten:
2
Geboortejaar:
1970
Geslacht:
Vrouw
Raakvlak met dementie:
(Schoon)ouder heeft dementie

Berichtdoor onderzoeker30 (vrijwilliger), 06 April 2018

Dag Kroko,

Onbegrijpelijk, dat jullie zonder ondersteuning zitten. Dit klinkt behoorlijk ernstig.
Je moet met spoed telefonisch contact opnemen met jullie neuroloog. Leg telefonisch uit dat de situatie rap veranderd is.
Er is weldegelijk wat aan de hand. Zoals je het omschrijft (ik ben natuurlijk geen arts), lijkt het veel op Lewy Body Dementie, de hallucinaties en wanen. Deze vorm van dementie is moeilijker aan te tonen met een neurologisch onderzoek, maar je schrijft dat het is toegenomen in korte tijd, de neuroloog zal de signalen nu sneller kunnen plaatsen. Echt terug naar de neuroloog!!!
Kroko, neem daarnaast contact op met de huisarts van je moeder, die moet ook ingrijpen, er moet direct een casemanager ingeschakeld worden door de huisarts. De casemanager kan komen observeren en tevens zaken voor je regelen.
Doen hoor, het kan zo niet langer, sterkte! Hartelijke groet,

Inschakelen Huisarts & Casemanager:
https://dementie.nl/impact-mantelzorg/p ... f-coaching
https://dementie.nl/casemanager/caseman ... j-dementie

Bijgaand wat informatie over Lewy Body Dementie, let wel het kan hier ook om een andere vorm van dementie gaan:
https://dementie.nl/fasen-dementie/het- ... y-dementie
onderzoeker30 (vrijwilliger)
 
Berichten:
1087
Geslacht:
Vrouw

Berichtdoor Leo (vrijwilliger), 06 April 2018

Dag Kroko,

Ik ben het 100 % met onderzoeker eens.

Leo
Leo (vrijwilliger)
 
Berichten:
1992
Geslacht:
Man


cron