Pagina 1 van 1

'Waar trek je de grens?'

BerichtGeplaatst: 16 Oktober 2017
door M1
Hallo, mijn moeder met dementie woont nog zelfstandig thuis, alleen. Er komt 7 keer per week zorg langs rond lunch of diner tijd. Er komt 1 keer per week huishoudelijke hulp en ze gaat 1 dag per week naar de dagopvang. Ze fietst nog zelfstandig, maar haalt haar gps van haar sleutelbos af en vergeet haar mobieltje of alarm mee te nemen. Ook gaat haar persoonlijke verzorging achteruit. Ze draagt vaak dezelfde kleding, wast niet altijd alles. Ik heb geen zicht op haar douchen, maar ik denk dat het minimaal is. Ook haar bed verschonen doet ze niet. Maar bespreken is moeilijk, want dan voelt ze zich aangetast in haar privacy . En in haar idee is ze wel schoon op zichzelf, en verschoont ze haar bed.
Ik merk dat ik het moeilijk vind om het los te laten, hoe beter ze voor zich zelf zorgt hoe langer ze thuis kan blijven wonen, maar waar trek je de grens? Ik hoop hier adviezen, tips en ervaringen te vinden.

Re: Even voorstellen

BerichtGeplaatst: 17 Oktober 2017
door frans 50
Beste M1,
Je hebt een duidelijk beeld gegeven van de situatie.
Alle mogelijke eerste zorg en hulp middelen, dagopvang, eten, en gps is geregeld ter ondersteuning.

persoonlijk advies aan jou is toch met je moeder en eventuele coach het gesprek aan te gaan. geef het een thema toekomst gericht, i.v.m. wachtlijsten als het slechter gaat.
Geef aan dat je graag wil dat jullie samen een paar te verpleeg - verzorgingstehuizen gaan bekijken omdat je nu nog kan kiezen.
want bij onverwachte snelle achteruitgang kan je niet meer kiezen waar je graag had gewild.

veel succes, en laat het ons weten want iedereen leert hier van elkaar. Er zijn heel veel "stille" bezoekers