Pagina 1 van 1

Mijn man mag niet meer klussen aan zijn boot!

BerichtGeplaatst: 12 April 2020
door marhatop@hotmail.com
Mijn man heeft alzheimer en mag zelfs onder begeleiding niet meer naar de hal om aan zijn houten boot te klussen. Kan dit juridisch eigenlijk wel? De eigenaar is bang dat hij van de boot valt. De boot staat op een bok. Mijn man zou echter niet op de boot hoeven staan, maar kan ook op de grond staan en dan zijn boot schuren. Bovendien is er een begeleider bij die op hem let. De eigenaar van de loods zegt dat hij geen hulpverlener is en niet weet hoe hij met mijn man moet omgaan. Ik als zijn vrouw wil het hier niet bij laten zitten, omdat dit zijn dagbesteding is, maar hoe zit dit juridisch? Weet iemand dat misschien? Alvast bedankt voor het meedenken.

Re: ex partner weigeren ?

BerichtGeplaatst: 12 April 2020
door Margaret
Ik kan me heel goed voorstellen dat je er alles aan wilt blijven doen, zodat je man dit kan blijven dpen. Als iemand dementie heeft, is de dagbesteding ook veel meer dan een hobby.

Ik begrijp uit je verhaal dat jullie boot staat op een particulier terrein van iemand anders? Ik vind het lastig om te zeggen of die persoon hem de toegang mag ontzeggen. Dat zal denk ik ook afhangen van het contract dat jullie hebben.

Zou het helpen om de man van de hal eens wijzen op de trainingen van www.samendementievriendelijk.nl? Of dat de begeleider zelf hem tips geeft? De boot verhuizen naar een andere hal kan waarschijnlijk niet?

Mijn man mag niet meer klussen aan zijn boot!

BerichtGeplaatst: 13 April 2020
door marhatop@hotmail.com
Beste mensen,

Mijn man die alzheimer heeft, heeft een houten boot en onderhoudt deze samen met een begeleider. Mijn man kan nog heel goed schuren. Voorheen knapte hij de boot op, maar dit kan hij vanwege zijn ziekte niet meer.

Nu mag hij niet meer in de loods komen waar onze boot ligt. De eigenaar is bang dat hij van de boot valt en dat hij hier aansprakelijk voor wordt gesteld. De boot staat namelijk op een bok. Ik kan mij dit wel voorstellen, maar mij man kan ook op de grond blijven en dan schuren. Bovendien heeft hij altijd begeleiding. De eigenaar wil hem echter niet meer ontvangen en heeft daardoor zijn dagbesteding onmogelijk gemaakt. Elders in de buurt zijn ook geen mogelijkheden om een boot te stallen en op te knappen. De eigenaar van de loods zegt dat hij geen hulpverlener is en niet weet of hij nu mij man voor vol aan moet zien of niet.
Pas was mijn man ook wat aan het dwalen op zijn erf omdat gij mij zocht. Hij was toen in een andere loods waar onze boot eerder gestald was.

Om kort te gaan: ik vraag mij af of dit juridisch wel kan? Of hoe kan ik de eigenaar duidelijk maken dat hij geen risico loopt of misschien wel?

Mijn man kan volgens mij blijven klussen, wel met begeleiding en door op de grond te blijven.

Ik zou het bijzonder fijn vinden als iemand weet hoe dit juridisch werkt. Ik wil het er eigenlijk niet bij laten zitten.

Alvast heel hartelijk bedankt voor jullie reacties.

Re: Mijn man mag niet meer klussen aan zijn boot!

BerichtGeplaatst: 15 April 2020
door marhatop@hotmail.com
Bedankt Margaret voor je inbreng. Ik ga proberen toch nog een keer te praten met de eigenaar van het particuliere terrein.

Re: Mijn man mag niet meer klussen aan zijn boot!

BerichtGeplaatst: 29 Juni 2020
door Ellis
Wat jammer dat jouw man niet meer mocht klussen.

Hoe gaat het nu? Zijn jullie inmiddels tot een oplossing gekomen?

Groeten, Ellis