logo dementie.nl/forum
platform van Alzheimer Nederland

Alzheimer Nederland: project Dementie en muziektherapie

In dit onderwerp kunnen studenten en anderen die deelnemers zoeken voor een onderzoek hun oproepen plaatsen.

Alzheimer Nederland: project Dementie en muziektherapie

Berichtdoor Rob (Alzheimer Nederland), 09 Juni 2016

VitaValley, de Nederlandse Vereniging voor Muziektherapie (NVvMT) en Ambitusfoundation zijn gezamenlijk een coalitie “Dementie en muziektherapie” gestart. De belangrijkste doelstelling hierbij is het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun mantelzorger. Muziektherapie kan helpen om de stemming van mensen met dementie te verbeteren. Daarnaast kan muziektherapie worden ingezet om het contact tussen de mantelzorger en de partner met dementie te versterken.
Dit project is opgezet om innovaties op het gebied van muziektherapie breed in te zetten, zowel in de thuissituatie als in een voorziening.

Wij willen graag de behoeftes en ideeën van mantelzorgers op het gebied van muziek inventariseren. Daarnaast willen we in gesprek over het inzetten van muziektherapeutische interventies om te bekijken wat aansluit bij de mantelzorgers en het familielid/kennis/vriend met dementie.

In dit overleg /ronde tafel willen we met u als mantelzorger in gesprek gaan over uw behoeftes. Waar loopt u tegenaan in het dagelijks leven en waar zou u ondersteuning bij willen. We willen een aantal interventies aan u voorleggen en bespreken of dit aansluit bij uw ideeën en behoefte. Wij kijken uit naar de ontmoeting.

Achtergrond:
Het project “Dementie en muziektherapie” houdt zich op dit moment bezig met het inventariseren van interventies op het gebied van muziektherapie. In het vervolg van het project willen we kijken naar de mogelijkheden om deze verschillende muziektherapeutische interventies te implementeren? De mening van de mantelzorgers is bepalend voor de rest van het project. Naast het implementeren van interventies willen we ook interventies indienen bij het erkenningstraject van Vilans. Zij onderzoeken de kwaliteit van interventies in opdracht van Zorginstituut Nederland.

Planning:
Het panel met mantelzorgers vindt plaats op dinsdag 16 augustus, van 11:00 tot 14:00 uur.

Locatie:
Het landelijk bureau van Alzheimer Nederland
Stationsplein 121 Amersfoort
Direct aan het station

Wij zorgen voor de lunch en uw reiskosten worden vergoed

Met vriendelijke groet,

Alzheimer Nederland, Herman Post
VitaValley, Marianne Verkerk

Voor vragen: jmverkerk@vitavalley.nl
U kunt zich tot 1 augustus aanmelden via e-mail: r.wiebolt@alzheimer-nederland.nl
Rob (Alzheimer Nederland)
Site Admin
 
Berichten:
772
Geboortejaar:
1981
Geslacht:
Man