logo dementie.nl/forum
platform van Alzheimer Nederland

Wat nu??

Voor vragen, tips, advies en ervaringen over het omgaan met dementie

Wat nu??

Berichtdoor Ruth Roos, 13 Januari 2018

Help !!! Ja zo voelt het nu.
De situatie is zorgwekkend. Inmiddels bij de huisarts geweest en hij geeft aan dat de minimale doses anti psychotica die mijn vader slikt niet de oorzaak kan zijn van deze hevige onrust.
Standaard Alzheimer lijkt het absoluut niet. Uiteindelijk hebben we na de zorgboerderij nu n poging gewaagd bij dagbesteding bij n verzorgingshuis...daar is mijn vader werkelijk waar volledig in paniek weggerend. Het is n open gelegenheid ook dit zal geen succes zijn.
Nu geeft de casemanager aan dat er verder weinig is.
Er moet toch wel de mogelijkheid zijn voordat er opname is voor andere oplossingen die passend zijn voor mijn vader en mijn moeder ontlasten.
Een gesloten afdeling ofzo.
We hebben pas 1.5 jaar deze diagnose....het gaat zo hard maar dat we zo radeloos zijn nu had ik niet voor ogen. Het gedrag is soms zo onmogelijk dat mijn moeder het iig niet volhoudt zo en dat er echt op zeer korte termijn iets moet gebeuren. Nu is er 24 uur zorg vanuit mijn moeder en ons de kinderen.
Zijn er gesloten dagbehandeling en...dat iemand weet....we weten het even echt niet meer...
Ruth Roos
 
Berichten:
19
Geboortejaar:
1980
Geslacht:
Vrouw
Raakvlak met dementie:
(Schoon)ouder heeft dementie

Berichtdoor Evelien84, 14 Januari 2018

Hoi Roos,

Aan je geboortejaar te zien zal je vader ook nog niet zo oud zijn. Voor jong dementerenden zijn er weinig dagbestedingsmogelijkheden. Mijn vader moest ook drie plaatsen verderop en daar zaten mensen uit de hele regio Rijnmond. Dat was wel een dagbesteding waar je niet zomaar weg kon lopen.
De casemanager zou moeten weten waar er dagbesteding voor jong dementerende is. En anders kan je de gecontracteerde aanbieders voor dagbesteding bij de Wmo van de gemeente opvragen en zelf een belronde doen. Via de Wmo is het ook mogelijk om via een pgb dagbesteding bij een niet-gecontracteerde zorgaanbieder te krijgen. Eventueel zou je ook kunnen kiezen om zelf de dagbesteding te gaan uitvoeren via pgb, maar dat raad ik je niet aan, omdat het voor jullie ook zwaar is en dagbesteding ook bedoelt is om mantelzorgers te ontlasten.

Waar je ook aan kan denken is Wmo logeeropvang ter ontlasting van de mantelzorger. Dan kan je vader bijvoorbeeld een weekend logeren in een instelling om je moeder te ontlasten. Misschien dat hij dat wel accepteert. Ik weet niet zeker of die ook gesloten zijn. Voor gesloten verblijf is namelijk een BOPZ aantekening nodig en die worden zover ik weet alleen bij Wlz indicaties (permanent verblijf in verpleeghuis) afgegeven.

Succes, Evelien
Evelien84
 
Berichten:
62
Geboortejaar:
1984
Geslacht:
Vrouw
Raakvlak met dementie:
(Schoon)ouder heeft dementie

Berichtdoor Ruth Roos, 16 Januari 2018

Dank je wel voor je reactie Evelien.
Goed om de te horen dat er ook gesloten dagbesteding is. De casemanager zou dit nu gaan uitzoeken en anders ga ik zelf op zoek. Mocht ook dit geen succes zijn dan ga ik inderdaad zelf n dag met mijn vader mee.
Ruth Roos
 
Berichten:
19
Geboortejaar:
1980
Geslacht:
Vrouw
Raakvlak met dementie:
(Schoon)ouder heeft dementie