logo dementie.nl/forum
platform van Alzheimer Nederland

Zorgen i.v.m geheugen

Voor mensen die zich zorgen maken over zichzelf of over anderen

Zorgen i.v.m geheugen

Berichtdoor Susan6, 19 September 2019

Hallo allemaal,

Ik ben Susan, 41 jaar oud en maak mij de laatste tijd veel zorgen omtrent mijn geheugen.

Ik lijd aan temporaal slaapkwab epilepsie, cptss, ziekte van Hashimoto en een ernstige vorm van een dwangstoornis.
De epilepsie is 3 jaar geleden ontdekt bij toeval en blijk dit al vanaf mijn 20e ongeveer te hebben.
Ik ben aanvalsvrij en de dwangstoornis is ook onder controle. De dwangstoornis is vlak vóór mijn diagnose epilepsie ontstaan. De aanvallen van epilepsie hebben de dwangstoornis zéker erger gemaakt.

Ik denk aan beginnende dementie en waarom ik aan beginnende dementie denk is omdat ik heel veel klachten heb w.b.t. mijn geheugen.

Voorbeelden zijn: dingen herhaaldelijk vertellen waarvan ik niet meer weet/wist dat ik ze al verteld had, om hetzelfde vragen, dingen vergeten wat mensen verteld hebben (mensen beginnen het ook vervelend te vinden), gesprekken niet tot mij kunnen opnemen, wanneer ik lees moet ik een zin bijvoorbeeld 5 keer opnieuw lezen om te begrijpen wat er staat en/of de zin tot mij op te nemen, dingen vergeten die ik moest doen, ik zet dingen op de verkeerde plekken neer (bijvoorbeeld mijn medicatie in de koelkast), weet heel vaak niet meer waar ik nou precies mijn auto had staan, op bekende wegen weet ik soms ineens de weg niet meer, heb black-outs tijdens gesprekken, struikel heel vaak over mijn woorden, dingen die echt belangrijk waren weet ik mij soms echt niet meer te heugen, loop vaak naar iets toe en dan weet ik niet meer wat ik moest doen, ik kan zo van de ene bezigheid overgaan naar een andere bezigheid of er mee stoppen, concentratiestoornis en kan nog wel even doorgaan.

Ik maak mij dus serieus ongerust omdat het steeds meer begint op te vallen, ook door de reacties van anderen.

Wat kan ik het beste doen? Verwijzing voor een geheugenpoli vragen of is dat wat te hoog gegrepen? Misschien nog andere suggesties?

Groetjes Susan
Susan6
 
Berichten:
1

Berichtdoor josha, 20 September 2019

Dag Susan

Best heftig wat je schrijft en wat je zoal hebt meegemaakt aan ziekten en dat op zo`n jonge leeftijd.... Gelukkig is de dwangstoornis en de epileptische aanvallen onder controle. Ik vermoed door medicijnen?

Misschien hebben jouw klachten [ook] wel daar mee te maken? Ik vermoed dat deze medicijnen ook inwerken op de hersenen.
Voor je eigen gemoedsrust zou ik je zeker aan raden om naar een geheugenpoli te gaan voor verder onderzoek. Dan weet je waar je aan toe bent en kun je voorzorgsmaatregelen nemen, blijkt het wel iets met dementie te maken hebben.
Als blijkt dat het door de medicijnen komt kun je ook daar iets aan gaan wijzigen. Dus mijn advies is om het te laten onderzoeken!

Het raakte me dat je schreef of een geheugenpoli "te hoog"gegrepen is.... lieve Susan, als het om je gezondheid gaat is niets te hoog gegrepen maar zou je echt voor het allerbeste moeten gaan.
Het is natuurlijk aan jou wat je gaat doen maar wil je zekerheid wat er aan de hand is zal je toch echt deze stap moeten zetten. Maar dat wist je zelf ook al wel........

Heel heel veel sterkte!

Lieve groet
Josha
josha