logo dementie.nl/forum
platform van Alzheimer Nederland

Alzheimer en CLL


Alzheimer en CLL

Berichtdoor Daniëlle Snoek, 22 December 2019

Mijn vader is 70 jaar en heeft 4 jaar geleden de diagnose CLL (chronische lymfatische leukemie) gekregen. 2 jaar geleden ook de diagnose Alzheimer. Inmiddels is zijn CLL in een zo vergevorderd stadium dat hij behandeld moet worden. De keuzes zijn bloedtransfusie (dwz symptoombestrijding) of chemo (dwz dat de leukemiewaardes naar 0 gebracht worden, of te wel levensverlenging zonder dat we weten hoe lang). De chemo zal zeer waarschijnlijk een erg slechte invloed op zijn redelijk snel vorderende Alzheimer hebben. Heeft iemand ervaring met deze 2 ziektes en misschien ook tips over wat wijsheid is. De keus zal nu zijn, of mijn vader verliezen aan de CLL of qua hersenen verliezenaan de Alzheimer. Ik hoop dat iemand hier meer ervaring mee heeft. Ik kan weinig op internet vinden en de arsten weten het momenteel ook niet.
Daniëlle Snoek
 
Berichten:
1
Geboortejaar:
1978
Geslacht:
Vrouw
Raakvlak met dementie:
(Schoon)ouder heeft dementie

Berichtdoor Janneke85, 23 December 2019

Wat een moeilijke keuzes, Daniëlle. Ik wens jullie veel sterkte en wijsheid toe.
Janneke85
 
Berichten:
68
Geboortejaar:
1985
Geslacht:
Vrouw
Raakvlak met dementie:
In het verleden betrokken

Berichtdoor Margaret, 27 December 2019

Hoi Daniëlle,

Dat is een lastige keuze zeg. Hoe ver is de dementie gevorderd? En hoe is hij eronder? Wat zou hij gewild hebben toen hij nog helder was?

Zou je een second opinion kunnen vragen in een academisch ziekenhuis? Iemand die gespecialiseerd is in deze kanker en veel beter kan uitleggen wat je kan verwachten qua herstel en schade?
Margaret
 
Berichten:
110
Geslacht:
Vrouw